Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dormi dezbracat si foloseste sprayul cu levantica - ce alte lucruri sa faci pentru un somn linistit

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 16:15
6033 citiri
Dormi dezbracat si foloseste sprayul cu levantica - ce alte lucruri sa faci pentru un somn linistit
Foto: The Sport In Mind

Numarul oamenilor care au probleme cu somnul creste alarmant. In timp ce unii apeleaza la somnifere si tot nu reusesc sa adoarma, altii ajung sa incerce tot ceea ce ii sfatuiesc persoanele care au trecut prin astfel de situatii.

Daily Mail ofera cateva solutii la indemana oricui.

Pijamalele te pot impiedica sa te odihnesti. Atunci cand temperatura corpului este scazuta se produce mai multa melatonina, hormonul somnului si anti-imbatranire. Nu degeaba exista somnul de frumusete.

In timp ce multi oameni cred ca o ultima tigara inainte de somn ii ajuta sa se relaxeze, acest lucru are exact efectul invers. Nicotina creste pulsul si pastreaza creierul alert.

In schimb, poti consuma o banana, o sursa naturala importanta de melatonina. Si triptofanul din banane te ajuta sa dormi mai repede.

Ce sa nu faci inainte de somn daca vrei sa adormi repede

Nu iti mai verifica contul de peretelele de socializare. Lumin artificiala de la televizoare, telefoane sau tablete actioneaza ca un stimulent perturband ceasul intern al organismului.

Chiar daca suna ca o poveste spusa de bunica, o cana de lapte cald chiar o sa te ajute, pentru ca produsele lactate contin triptofan si ajuta la producerea de serotonina si melatonina. Pe de alta parte, nu consuma alcool inainte de somn, pentru ca nu te va ajuta sa te relaxezi.

Nu calcula cate ore mai ai pana cand o sa iti sune alarma, pentru ca acest lucru sporeste anxietatea, ceea ce te poate tine treaz.

Fa-ti un program clar si repeta-l in fiecare seara. Rutina iti poate ajuta organismul foarte mult.

De asemenea, nu te mai apropia de cafea dupa ora 14:00, pentru ca te va face activ in urmatoarele opt ore.

Levantica te poate ajuta sa te relaxezi, incetinind pulsul si scazand tensiunea arteriala. Pune cateva picaturi de ulei esential de levantica sau da prin camera cu un spray chiar inainte sa dormi.

Daca te deranjeaza zgomotul sau lumina, poti sa iti cumperi doburi de urechi si o banda pentru ochi.

Poti face un exercitiu de respiratie. Expira pe gura, inchide gura si inspira pe nas timp de patru secunde. Tine-ti respiratia timp de sapte secunde, expira timp de opt secunde. Repeta procedeul de trei ori.

Nu in ultimul rand fii foarte atent la calitatea saltelei. Ai putea crede ca nu conteaza, dar este foarte important acest aspect.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sfaturi somn linistit, #sfaturi somn, #somn linistit , #somn