Ii innebunesti pe cei din jur cu sforaitul? Afla cum scapi de el

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 07:03
19601 citiri
Ii innebunesti pe cei din jur cu sforaitul? Afla cum scapi de el
Foto: Daily Mail

Milioane de persoane au probleme cu sforaitul, insa nu la fel de multe recunosc ca sufera de aceasta afectiune. Sforaitul nu este neaparat o problema pentru persoana in cauza, cat pentru cei din jur, care nu de putine ori ajung sa piarda noptile din aceasta cauza. Daca te numeri printre persoanele care doresc sa scape de sforait, afla ce trebuie sa faci.

O persoana poate sforai din mai multe motive, unele chiar medicale. Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand sforai este sa identifici motivele din spatele acestei probleme. Asa o sa iti fie mult mai usor sa gasesti o rezolvare.

O simpla metoda de a scapa de problema este sa folosesti un dispozitiv anti-sforait, pe care il lasi pe nas o intreaga noapte. De asemenea, poti folosi un inhalator cu mentol sau sa pui o picatura de ulei esential de menta pe perna, te sfatuieste eHow.

Cum dormi langa o persoana care sforaie?

Sforaitul poate sa apara si din cauza racelii, alergiilor, kilogramelor in plus sau din cauza apneei de somn. Alcoolul si medicamentele care duc la somnolenta pot avea ca urmare, de asemenea, sforaitul, la fel ca si deviatia de sept, astmul bronsic sau dormitul pe spate.

Daca sforaitul este puternic, ar fi bine sa mergi sa faci un control, deoarece problemele medicale mai grave necesita tratament special.

De exemplu, daca motivul este deviatia de sept, este posibil sa ai nevoie de o interventie chirurgicala. Daca este vorba de kilogramele in plus, medicul te va ajuta si indruma, astfel incat sa poti slabi. Nu uita ca o greutate foarte mare iti poate crea numeroase probleme de sanatate, nu numai sa te faca sa sforai.

Doctorii sunt cei mai in masura pentru a te ajuta. Ai grija cu sforaitul pentru ca, daca acesta persista foarte mult, iti poate afecta sanatatea.

O alta cauza este congestia nazala. In acest caz poti folosi medicamente ca vasodilatatoarele nazale sau decongestionantele nazale. Poti apela la remedii naturiste sau homeopate. Poti folosi un inhalator cu mentol sau, asa cum spuneam mai sus, poti folosi ulei esential de menta sau rozmarin, pe care sa il torni direct pe perna.

De asemenea, incearca sa iti controlezi alergiile pentru a reduce sansele sa apara sforaitul. Poti lua medicamente pentru a controla alergiile sau poti folosi remedii naturale. Vitamina C, ceaiul verde, semintele de struguri si extractul de urzica sunt cateva posibile medicamente naturale pe care le poti incerca, insa cu acordul medicului.

Daca o sa iei in calcul aceste aspecte si o sa incerci sa iti rezolvi probleme, persoanele de langa tine iti vor fi recunoscatoare. Daca te intrebi de ce, incearca sa dormi si tu langa o persoana care sforaie, in timp ce tu stai si te uiti neputincios, incercand sa prinzi cateva ore de somn inainte sa sune ceasul.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#sfaturi sforait, #sfaturi sforait remedii , #somn