Stop nasului infundat

Joi, 20 August 2009, ora 07:20
29841 citiri
Stop nasului infundat
Foto: treatingandbeating.com

Congestia nazala apare pe fondul inflamatiei mucoasei foselor nazale. Sunt afectate atat vorbirea cat si vederea si, mai ales, somnul. Apare sfaraitul suparator, care nu dispare decat atunci cand respiratia este corecta.

Copiii si batranii sunt de regula cei mai afectati, iar cauzele sunt diverse. Raceli sau alergii, infectii ale sinusurilor sau virusii din atmosfera ori aerul conditionat din birou sau de acasa, informeaza homeremediesweb.com.

Spray-urile nazale pot fi eficiente in aceste cazuri, dar remediile naturale hranesc intreg organismul si intaresc sistemul imunitar, tocmai de aceea se recomanda in detrimentul tratamentelor medicamentoase.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale sunt binecunoscute pentru efectele lor rapide si de lunga durata. Atat uleiul de oregano, cat si cel din arbore de ceai sau eucalipt sunt remediile perfecte pentru nasul tau infundat si au si actiune calmanta.

Trei pana la cinci picaturi de ulei esential de oregano se adauga in sucul sau apa obisnuita. Amestecul se consuma zilnic, iar dupa nici o saptamana vei observa primele imbunatatiri.

Uleiul esential de arbore de ceai combate eficient orice virus sau bacterie. Se administreaza sub forma de infuzie, prin inhalare si vei putea respira din nou la fel de bine.

Adauga cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai in apa clocotita. Dupa ce ai lasat amestecul un minut, indeparteaza-l de pe aragaz si inhaleaza vaporii timp de zece minute.

Se recomanda acest tratament seara, inainte de culcare, pentru ca nasul sa nu fie expus prafului sau agentilor microbieni din aer. Repeta zilnic tratamentul, pana cand vei scapa de nasul infundat.

Uleiul esential de eucalipt actioneaza direct asupra receptorilor de la nivelul mucoasei nazale reducand astfel simptomele asociate nasului infundat.

Se foloseste la fel ca si uleiul esential din arbore de ceai, prin inhalare si efectul este rapid, iar caile nazale sunt eliberate.

Nu numai uleiurile esentiale trateaza eficient congestia nazala ci si tratamentul cu vitamina C si echinaceea.

Citricele, consumate de mai multe ori pe zi, iti vor imbunatati considerabil starea sanatatii. Lamaile, portocalele sau grefele sunt fructele care nu iti vor lipsi din geanta.

Extractul de ecinaceea este si el un remediu eficient in combaterea nasului infundat. Se administreaza sub forma de ceai si se consuma zilnic, mai ales inainte de culcare. Dupa cinci zile iti vei reveni complet si vei respira corect.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#nas infundat naturist, #remedii nas infundat , #somn