Cafea proaspat prajita sau specialitatile cu cafea? Care este solutia potrivita?

Luni, 20 August 2018, ora 12:17
4021 citiri
Cafea proaspat prajita sau specialitatile cu cafea? Care este solutia potrivita?

Echipa Contego este de parere ca bautura clasica obtinuta din cafea proaspat prajita continua sa fie una extrem de populara. Iubitorii de cafea reinventeaza permanent acesta licoare energizanta, care transmite buna-dispozitie, de la cafea espresso, la americano, cappuccino, latte si specialitati cu gheata, frisca, nuca de cocos, ghimbir sau dovleac, toate sunt apreciate de cei ce indragesc o bautura energizanta incantatoare.

Trebuie mentionat ca orice bautura obtinuta din cafea proaspat prajita aduce doar beneficii organismului, iar cel mai bun sortiment este cel care creaza placere. Sunt persoane care iubesc gustul intens al espressoului aromat, altii adora mireasma placuta a cafelei la ibric, insa sunt multi care indragesc specialitatile innobilate cu arome exotice sau orientale. De aici apar si numeroase controverse cu privire la care este cel mai bun si mai sanatos sortiment.

O cafea simpla incarca cu energie in fiecare dimineata!

Bautura obtinuta din cafea proaspat prajita este considerata elixir pentru sanatate, deoarece boabele acestei plante sunt bogate in antioxidanti, vitamine, minerale si alte elemente care sustin buna functionare a organismului.

Numeroase studii realizate de medici si nutritionisti au demonstrat ca o ceasca de cafea consumata la inceput de zi incarca organismul cu energie, imbunatateste activitatea neuronala si functiile cognitive.

O ceasca de espresso creste puterea de concentrare si memorare insa are efecte deosebite si asupra sistemului digestiv si circulator. Cercetatorii au scos la iveala ca aceasta licoare bogata in substante chimice complexe imbunatateste tranzitul intestinal, impiedica dezvoltarea bolilor colonului, impiedica depunerile de colesterol si inteteste arderile metabolice ajutand la mentinerea greutatii corporale.

Cei ce sunt obisnuiti cu aroma puternica a cafelei au o stare de spirit mai buna, prezinta o atitudine pozitiva si fac fata mai usor provocarilor de peste zi.

Pentru a beneficia de efectele minunate ale acestei bauturi obtinute din cafea proaspat prajita, nutritionistii atrag atentia ca trebuie servita simpla, fara adaos de zahar, fara siropuri sau alte artificii.

Specialitatile cu cafea, un stop de entuziasm si energie

Cafeaua verde, capucino, caffe latte si cocktailurile ce au ca ingredient principal cafea proaspat prajita sunt cateva dintre specialitatile extrem de populare care trezesc interesul oamenilor moderni.

Multi consuma cafea cu lapte la micul dejun, altii se bucura de senzatiile racoritoare oferite de preparatele cu gheata si sirop de menta insa multi adora aroma placuta a sortimentului cu frisca si lapte.

Cand vine vorba de specialisti, posibilitatile sunt numeroase, gusturile variate pot fi usor indragite chiar si de cei mai excentrici consumatori. Specialitatile cu cafea sunt preferate de cei mai multi oameni in momentele de relaxare, sunt savurate alaturi de cei dragi si aduc un pic de gust conversatiilor armonioase, in fapt sunt considerate bauturi cosmopolite apreciate cu precadere in comunitatile urbane de oameni foarte activi.

Pe partea de beneficii, trebuie mentionat ca aportul ridicat de calorii atenueaza din efectele beneficie ale boabelor de cafea. Intre specialitatile cu cafea si bauturile simple obtinute din cafea proaspat prajita, nutritionistii le recomanda clar pe cele din urma, iar sociologii pe cele dintai.

In fapt, echilibrul este cheia catre armonie fizica si mentala. O cafea espresso, obtinuta din boabe bine prajite, proaspat macinate, infrumuseteaza orice dimineata, o bautura aromata condimentata cu ingrediente suave destinde orice amiaza...

Deci care sortiment este mai bun, mai rafinat, mai sanatos... sunt intrebari cheie, intens dezbatute atat de iubitorii de cafea cat si de specialisti.

Resursa: Echipa Contego, https://www.contegocafe.ro

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cafea prajita, #specialitati cafea , #stiri sanatate