Cum echilibrezi nivelul zaharului din sange

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 21:50
4068 citiri
Cum echilibrezi nivelul zaharului din sange

Nivelul zaharului din sange trebuie sa ramana la cote stabile, pentru a nu te simti obosit, senzatie data tocmai de fluctuatiile acestuia. Cele mai simple metode pentru a te asigura ca nu se intampla asa ceva este sa ai o dieta echilibrata, mese regulate si gustari, ca nu-ti lipsesc din alimentatie proteinele si grasimile sanatoase.

Pastrarea unui nivel echilibrat al concentratiei de zahar din sange este esentiala mai ales pentru diabetici, caz in care este chiar o cerinta a tratamentului, conform Suite101.com.

In cazul in care acest echilibru nu exista, poate aparea senzatia de oboseala, durerile de cap, pierderile de memorie, imposibilitatea de a te concentra, palpitatiile, iritabilitatea, o stare generala proasta. In cel mai bun caz apare, dupa o masa copioasa, senzatia de "ghiftuire" si greutatea de a reintra in ritmul zilei de munca.

Ce poti face pentru ca aceste efecte sa nu apara? O dieta echilibrata este prima conditie, urmata de reducerea numarului de gustari dulci, mesele regulate (3) si existenta gustarilor (3)- astfel incat sa nu treaca foarte multe intre mese - , includerea proteinelor si a grasimilor sanatoase in alimentatie - la fiecare masa -, limitarea cantitatii de alcool.

Este foarte important sa nu se sara peste vreo masa - mai ales micul dejun este important. Cromul nu trebuie sa lipseasca din alimentele consumate, ceea ce inseamna ca va trebui sa nu uiti de carne, nuci, cereale integrale si fructe de mare. De altfel, nucile, semintele si iaurtul sunt gustarile perfecte pentru ca, pe langa faptul ca intaresc imunitatea organismului, patreaza constant nivelul zaharului din sange.

Fara fructe deshidratate si dulciuri

De evitat sunt fructele deshidratate, unde concentratia de zahar este mare. De asemenea, uleiul de cocos ar trebui folosit la gatit pentru ca accelereaza metabolismul si reduce senzatia de oboseala. Exercitiul regulat este, din nou, obligatoriu pentru mentinerea unui nivel optim al zaharului din sange.

Daca in ciuda eforturilor tale si a respectarii acestor sfaturi inca te confrunti cu o stare de oboseala accentuata va trebui sa mergi la medic, pentru ca poate fi vorba despre o infectie virala sau chiar de depresie.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#nivel zahar sange, #fluctuatii nivel zahar sange, #nivel zahr sange diabet , #stiri sanatate