Cum sa eviti balonarea

Luni, 14 Martie 2011, ora 17:55
5574 citiri
Cum sa eviti balonarea

In orele de la trezire si pana ce te reintorci in pat, talia poate avea fluctuatii semnificative. Daca dimineata iti inchideai fermoarul de la jeansi foarte usor, spre mijlocul zilei este posibil sa ai ceva probleme cu acesta. Mai rau e ca uneori chiar si o dieta ce impune un autocontrol de tip spartan nu poate preveni balonarea.

Exista insa niste reguli ce ar trebui respectate mai ales daca esti predispusa la asa ceva (ca mai bine de jumatate din populatie, dupa cum au aratat unele studii) sau daca ai programat un eveniment unde nu ai vrea ca mintea sa-ti fie ocupata cu astfel de detalii.

Conform ThirdAge, este posibil sau ai o alergie alimentara, cum ar fi cea la grau, sau o intoleranta la lactoza. Acestea pot face ca stomacul sa protesteze si pot fi descoperite cu usurinta de un medic. Daca rezultatul e pozitiv, inlocuieste graul cu cereale integrale si mananca branza imbatranita si iaurt, care contin mai putina lactoza decat laptele.

Nu manca prea repede si nici nu mesteca guma Atat mancatul in viteza, cat si mestecarea gumei fac ca mai mult aer sa ajunga in organism, ducand la aparitia a tot felul de efecte secundare neplacute.

Mesteca mancarea Asa dupa cum ai mai auzit, digestia incepe din gura. Cand inghitim mancarea fara a o mesteca, stomacul are mult mai mult de munca, putand aparea balonarea.

Nu amesteca bauturile gazoase cu mancarea De fapt, evita-le pe cat posibil. Poti consuma ceai de menta sau ghimbir, care ajuta digestia, dar si la eliminarea gazelor.

Limiteaza indulcitorii artificiali Cei e genul Sorbitol, Xylitol, Mannitol, Maltitol sunt mai cu seama iritanti pentru stomac.

Ai grija la continutul de sodiu Aceasta este o cauza majora a retentiei de apa si balonarii. Mancarurile procesate pot ascunde cantitati uriase de sodiu, inscrise insa pe eticheta. Cauta bucatele care au 500 mg sau mai putin pe portie.

Chiar si alimentele sanatoase baloneaza Fasolea, brocoli, varza, varza de Bruxelles si conopida sunt extrem de sanatoase, insa daca iti doresti sa ai stomacul plat pentru un eveniment, ocoleste-le.

Constipatia este una dintre principalele cauze ale balonarii. Fibrele, fluidele si activitatea fizica sunt primele remedii. Femeile au nevoie de cel putin 25 de grame de fibra pe zi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#balonare, #cum previi balonarea, #balonata, #cum tratezi balonarea, #abdomen plat , #stiri sanatate