Pistruii, primul semn de primavara: Cum sa ii prevenim si cum scapam de ei

Luni, 16 Martie 2015, ora 21:06
10135 citiri
Pistruii, primul semn de primavara: Cum sa ii prevenim si cum scapam de ei
Foto: Cheloveck Online

Odata cu primele raze ale soarelui de primavara, blondele si roscovanele - dar adesea si barbatii - cand se privesc in oglinda, vad cum le apar pe fata pistrui. Uneori se extind pe gat, pe decolteul pieptului, pe maini si chiar pe intregul corp.

Putine fete tinere sunt constiente ca imaginea lor, usor punctata pe ici, pe colo, poate constitui mai curand un fel de vino-ncoa' si nu un du-te-n colo, cum pare la prima vedere - comenteaza portalul Chelovek Online.

De la ce ni se trage

Nu intamplator, pistruii apar primavara, cand corpul simte nevoia sa-si apere pielea de excesul razelor ultraviolete emise de soare.

Organismul persoanelor blonde cu ochii albastri, dar mai ales al celor cu parul roscat, nu dispune de suficienta melanina, o substanta care apara pielea de unele efecte ale ultravioletelor.

Cauzele pistruilor sunt adesea ereditare, dar poate fi la mijloc si stresul, dezechilibrul hormonal, boli ale ficatului sau vezicii biliare. Cu ereditatea lupti greu si poate ca de aceea fenomenul pare adesea fara leac. Totusi...

Profilaxia pistruilor

Prima masura profilactica este evitarea expunerii la soare, ceea ce multora nu le-ar place. Pentru aceste persoane, se recomanda alimente bogate in vitaminele C si PP, a caror deficienta sporeste pigmentarea pielei. Vitamina C se gaseste mai ales in kiwi, petale de trandafir, varza, legume cu frunze verzi, citrice. Acidul nicotinic (vitamina PP) se gaseste in carnea pasarilor de curte, in cea de vita, in ficat, hrisca.

Alta masura este obisnuirea treptata a organismului cu razele UV sau evitarea lor: ochelari de soare, palarie cu borurile mari, renuntarea la expunerea la soare intre orele 11:00-15:00.

Scapa de pistrui si riduri prin metode naturiste

Pudra este un material care apara pielea de razele solare. Dar nu totdeaua pudra cosmetica obisnuita este cea indicata. Ne putem pudra cu talc, amestecat cu praf de chinina si salol (salicilat de fenil).

Se recomandarea si aplicarea pe fata a cremelor cosmetice cu efect de albire a tenului, seara la culcare.

Cum sa scapi de pistrui

Odata aparuti pe fata, pistruii nu pot fi scosi de acolo. Totusi exista mijloace pentru atenuarea efectului pe care il produc si pentru a opri proliferarea.

Se recomanda aplicarea unor masti vegetale, pe fata sau pe alte zone "stropite" cu pistrui, folosind urmatoarea compozitie: patrunjel, lamaie si castravete, rase si amestecate in proportii egale. Masca se aplica numai seara sau in zilele ploioase, intrucat lumina soarelui ii anihileaza efectul.

Pistruii: un motiv de necaz sau de bucurie? (Video)

Este utila, de asemenea, masca dintr-un amestec bine omogenizat, format din galbenus de ou, miere de tei si ceai de musetel foarte concentrat. Se aplica tot seara.

Cine doreste sa incerce rezolvarea problemei fara sa tina seama de cheltuieli, poate apela la saloanele de infrumusetare, care aplica tratamente specifice cu laser si prin metode de exfoliere. Dar nu garanteaza nimeni reusita 100%.

Totusi, inainte de a incerca sa scapi de pistrui, gandeste-te bine daca merita. Poate nu, tinand seama de faptul ca existe firme care produc creioane speciale menite nu sa desfiinteze pistruii, ci sa evidentieze mai bine existenta lor.

Pana la urma, pistruii pot accentua atractia fiecarei persoane in parte, conferindu-i farmec si personalitate.

Celebre nume de vedete, cunoscute prin pistruii lor

Portalul Tooply publica lista a 22 vedete de top din intreaga lume, care si-au castigat faima si admiratia publicului, fara sa-si ascunda pistruii. Dimpotriva, i-au sos in evidenta, tocmai pentru ca le avantajeaza. Iata numai cateva exemple:

Emma Watson, actrita britanica de renume, care, la noua ani, a fost selectata pentru a juca rolul Hermione Granger, din seria "Harry Potter". Fara pistrui, n-ar fi avut niciun sarm.

Megan Fox, fotomodel si actrita americana, vedeta in peste 20 filme de succes si posesoare a numeroase premii. Pistruii n-au impiedicat-o sa primeasca si distinctia de cea mai sexy femeie din anii 2008 si 2010.

Evangeline Lilly, vedeta de film canadiana, cu un palmares de 12 filme cinematografice si numeroase filme de televiziune, nominalizata pentru Globul de Aur si castigatoarea mai multor trofee.

Emma Stone, actrita americana interpreta in 14 filme de succes si mai multe seriale tv.

Julianne Moore, actrita americano-britanica, care a excelat, cu pistruii ei cu tot, in nu mai putin de 66 filme de succes.

Lucy Liu, cunoscuta actrita americana, de origine taiwaneza. Si-a inceput fulminanta cariera in 1989, jucand rolul Alice din filmul "Alice in tara minunilor".

Lista ar putea continua, dar si atat este suficient pentru a dovedi ca pistruii nu sunt o piedica pentru a-ti dovedi sarmul, talentul si personalitatea. Daca te-a facut natura cu ei, ar fi chiar pacat sa-i amputezi.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#eliminare pistrui, #cauze pistrui, #pistruiate celebre, #Globul de Aur premiu, #Harry Potter film, #Alice in tara minunilor film , #stiri sanatate