Testeaza-ti gratuit plamanii, in parcul Cismigiu, sambata si duminica

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 16:01
1863 citiri

Bucurestenii pot fi controlati la plamani gratuit, sambata si duminica, la intrarea in parcul Cismigiu. Aici, intr-un cort sub forma de plamani, se fac teste gratuite de spirometrie, necesare pentru depistarea BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica).

Potrivit profesorului de pneumologie Paul Stoicescu, acest test se foloseste pentru a putea pune diagnosticul afectiunii BPOC, boala a bronhiilor si a plamanilor care apare cel mai frecvent la fumatori sau la persoanele care se expun foarte mult timp noxelor.

"Boala este obstructiva, ceea ce inseamna ca plamanul nu mai respira normal, caile lui respiratorii sunt stramtorate si este cronica, adica dureaza foarte mult", a precizat Paul Stoicescu, pentru Agerpres.

Profesorul pneumolog a mai precizat ca BPOC este o boala care nu poate fi depistata foarte usor iar in Romania sunt peste un milion de cazuri, dar dintre acestea sunt diagnosticate doar maximum 25-30%, pentru ca cei care sunt afectati pun simptomele - tusea si oboseala - pe seama fumatului si a bronsitei tabagice.

Potrivit Evenimentului Zilei, actiunile de sambata si duminica din parcul Cismigiu fac parte din campania nationala de testare, care va avea loc in intreaga tara in perioada 14-24 noiembrie.

In zilele de 18 si 19 noiembrie cortul sub forma de plamani care adaposteste aceste teste va fi amplasat la Iasi, iar in 23 si 24 noiembrie in orasul Cluj Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#teste plamani Cismigiu, #test gratuit sanatate Bucuresti , #stiri sanatate