Trateaza diabetul in bucatarie

Marti, 17 Mai 2011, ora 20:46
10317 citiri
Trateaza diabetul in bucatarie

In afara de caile traditionale de a trata diabetul de tip 2, exista si unele trucuri pe care le poti incerca in bucatarie. Potrivit ultimelor studii, exista alimente care modereaza siptomele sau previn complicatiile acestei boli.

Poti consuma dulciuri

Multi oameni asociaza diabetul cosumului exagerat de mancare grasa si dulciuri. Este adevarat ca diabeticii trebuie sa acorde atentie deosebita hranei pe care o consuma, dar, potrivit Suite 101, cantitati mici de dulce chiar ar putea aduce beneficii.

Studiile desfasurate in Marea Britanie arata ca, prin consumul a jumatate de baton mediu de ciocolata neagra zilnic, nivelul de insulina din organism se stabilizeaza, adica va preveni aparitia diabetului de tip 2.

Problema este ca multi producatori adauga foarte mult zahar si lapte in ciocolata, transformand-o intr-o bomba calorica, periculoasa pentru sanatate. Ciocolata neagra, simpla, contine flavonoide, care sunt foarte sanatoase.

Acestea sunt antioxidanti, substante puternice gasite si in fructe, ceai si vin si care au dovedit de-a lungul timpului ca previn distrugerea unor celule ale corpului. Arborele de cacao, din care este facuta ciocolata, este o sursa bogata de flavonoide.

Un alt ingredient care previne diabetul este scortisoara. Diverse studii au aratat faptul ca aceasta are proprietati care normalizeaza nivelul de glucoza, grasimi si colesterol.

Cea mai buna metoda este sa cumperi batoanele de scortisoara ca atare si sa le pisezi in diverse feluri de mancare sau ceai. Este recomandata o jumatate de lingurita pe zi.

Bea lichide sanatoase

Poti pune scortisoara intr-o cana de ceai verde sau negru, care s-a dovedit a fi bun de asemenea pentru diabet. Ceaiul verde, in special, scade nivelul colesterolului, previne cancerul si imbunatateste rezultatele in cazul unei cure de slabire. Contine polifenoli, adica antioxidanti care previn distrugerea celulelor de catre radicalii liberi.

Ambele feluri de ceai se gasesc foarte usor si sunt modalitati foarte ieftine de conservare a sanatatii. Se gasesc sub diverse arome, ceea ce inseamna ca fiecare persoana poate gasi ceva pe gustul sau. Ceaiul poate fi baut si cald si rece, iar capsulele cu ceai verde pot fi ingerate in orice moment al zilei. Totusi, este bine sa vorbesti cu medicul de familie inainte de a lua asemenea pastile.

Desi nu este de ajuns sa bei ceai si sa mananci ciocolata neagra pentru a tine diabetul sub control sau pentru a-l preveni, este un pas spre sanatate foarte usor de facut.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#ceai verde diabet, #ciocolata neagra diabet, #prevenire diabet, #tratament natural diabet , #stiri sanatate