7 cai prin care poti avea randament mai mare la serviciu

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 12:04
3713 citiri
7 cai prin care poti avea randament mai mare la serviciu

Multi angajati au probleme in a termina la timp tot ce au de facut zilnic la serviciu, ajungand sa aiba sarcini partial indeplinite si un stres pe masura.

Pentru acestia, insa, Woman's Day a scos in evidenta cateva trucuri mici, bazate pe cercetari, care pot avea ca "efect secundar" un randament mai bun.

1. Asculta melodii care iti plac

Un studiu realizat in 2010 arata ca o stare de spirit buna stimuleaza creativitatea si capacitatea de a rezolva probleme. Cei care au ascultat melodii si au privit videclipuri antrenante au avut rezultate mai bune la un test complex de invatare decat cei care au auzit sau vazut altfel de inregistrari, eventual cu conotatii negative.

Daca te-ai blocat intr-un anume punct al unei activitati, fa o pauza scurta si asculta cateva melodii despre care stii ca iti dau o stare de bine instantaneu.

2. Joaca-te desenand sau mazgalind

Conform unei alte cercetari, desenarea poate imbunatati memoria. Participantii la studiu care au fost pusi sa deseneze sau sa mazgaleasca in timp ce ascultau un mesaj telefonic au retinut cu aproape 30% mai multa informatie din acel mesaj decat cei care nu au avut un instrument de scris la indemana.

Specialistii considera ca aceasta activitate te ajuta sa fii mai atent si mai concentrat la ce auzi, mai ales cand este vorba de ceva plictisitor.

3. Incordeaza anumiti muschi

Reflexul de a strange pumnii si dintii atunci cand esti fata in fata cu o veste negativa te ajuta de fapt sa ai mai mult control de sine si sa fii mai pregatit pentru a face fata problemei, dupa cum arata un studiu.

Acesta nu a avut in vedere in special activitatile de la serviciu, insa a aratat ca inclestarea si incordarea muschilor pot ajuta in situatii problematice. Asadar, atunci cand dai de ceva greu incearca sa incordezi diferiti muschi. De asemenea, o minge antistres te poate ajuta.

4. O "barfa mica" ajuta

Micile barfe imbunatatesc comunicarea intre colegi si te pot ajuta sa te simti mai sigur pe tine intr-o situatie stresanta. Insa este esential ca barfele sa fie pozitive, fara rautate sau invidie.

5. Incearca sa meditezi

Conform unui studiu recent, persoanele care meditau in fiecare zi au avut o putere de concentrare mai mare pe parcursul unui test stresant si solicitant de 30 de minute decat cele care nu meditau.

Meditatia te ajuta sa blochezi sunetele si miscarile din jurul tau, care te pot distrage de la lucru. Incearca sa meditezi acasa, timp de 15 minute pe zi; retrage-te intr-un loc cat mai linistit si concentreaza-te asupra senzatiilor de inhalare si expirare. Daca gandurile incep sa rataceasca, straduieste-te sa revii la a te concentra asupra fiecarei respiratii.

6. Cauta ceva pe Internet

Pauzele scurte in care sa faci ceva ce te amuza sau te bucura te ajuta sa te concentrezi mai bine si deci sa ai mai mult randament. Urmareste din cand in cand diverse filmulete interesante ori amuzante sau cauta ceva ce iti face placere. Un studiu realizat in Australia a scos la iveala faptul ca navigarea pe Internet de placere stimuleaza randamentul cu 12%.

Capacitatea oamenilor de a se concentra scade dupa aproximativ o ora si, de aceea, pauzele scurte si placute te pot ajuta.

7. Fa putina miscare

Potrivit cercetatorilor, orice perioada lunga petrecuta stand in fata unui ecran mareste riscul instalarii bolilor cardiovasculare. Chiar si daca faci exercitii in mod regulat este important sa ai perioade scurte de activitate fizica, de cateva ori pe zi, cum ar fi spre exemplu sa stai in picioare atunci cand vorbesti la telefon sau sa te duci pana la biroul unui coleg pentru a-i transmite ceva in loc sa-i trimiti un mail.

In plus, sa iei pranzul in afara biroului te ajuta nu numai sa faci o pauza de la a privi ecranul computerului, dar si sa nu faci un exces alimentar spre seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#randament serviciu trucuri, #randament serviciu sfaturi, #sfaturi randament mai mare, #marire concentrare job , #stres