9 obiceiuri rele care sunt, de fapt, bune

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 07:06
7687 citiri
9 obiceiuri rele care sunt, de fapt, bune

Desi se crede ca unele lucruri sau obiceiuri sunt rele, mai multe studii au aratat ca acestea sunt, de fapt, bune.

Shine.yahoo.com prezinta cateva dintre ele:

1. Expunerea la soare

Daca stai prea mult timp la soare poti face diverse tipuri de cancere de piele, dar cateva minute pe zi iti pot aduce beneficii, cum ar fi asigurarea celei mai mari parti din necesarul de vitamina D.

Se considera ca este suficienta o expunere intre 10 si 15 minute pe zi sau de cateva ori pe saptamana, fara creme cu factor de protectie solar. Vitamina D mentine oasele tari si ajuta la prevenirea osteoporozei si tensiunii arteriale ridicate.

Daca nu ai voie sa stai la soare deloc, mai ales fara crema cu protectie, iti poti lua o parte din necesarul de vitamina D din alte surse, cum ar fi oua, peste, insa acestea sunt mai slabe fata de cat ofera soarele.

2. Fataiala

Exista unele persoane care nu se pot concentra eficient daca nu se misca aproape continuu: bataie din picior sau bat darabana pe birou. Desi poate fi deranjant pentru cel cu care vorbeste, acesta ar trebui sa se gandesca la faptul ca, daca persoana respectiva face aceste miscari, nu inseamna ca s-a plictisit vorbind, ci sa il ajuta sa fie mai atent si sa inteleaga mai repede si mai bine ce vorbiti.

3. Injuraturile

Desi nu sunt chiar placute auzului, injuraturile ajuta la eliberarea emotiilor. Evident, daca nu sunt chiar din categoria celor de neacceptat si daca nu sunt adresate direct unei persoane, ci sunt spuse la modul general, despre un anumit lucru sau o anumita situatie.

4. Cafeaua

Bauta in cantitati moderate, cafeaua poate avea efecte benefice asupra sanatatii. Aceasta scade riscul aparitiei maladiei Parkinson, cel putin la barbati (s-a descoperit ca, la femeile aflate la menopauza care fac tratamente hormonale, acest risc creste in cazul in care beau mai mult de cinci cesti pe zi) si reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2.

5. Barfa

Nevoia de a barfi este fireasca si ne ajuta sa fim in legatura cu cei din jurul nostru. Aceasta este o parte a ordinii sociale si o parte a invatarii sociale. Cu toate acestea, barfa trebuie sa aiba intotdeauna limite si sa tina cont de bunele maniere, pentru a nu rani pe cineva.

6. Ciocolata

Un studiu realizat de German Institute of Human Nutrition, dat publicitatii recent, a demonstrat ca cei care consuma un patrat de ciocolata pe zi (aproximativ 7 grame) au o tensiune arteriala mai buna si un risc cu 39% mai mic de a face accident vascular cerebral sau atac de cord.

Dintre toate tipurile de ciocolata, cea mai buna este cea neagra, care are o concentratie mai mare de cacao. Aceasta contine antioxidanti care te protejeaza de bolile de inima.

7. Vinul rosu

Consumul moderat de vin rosu scade riscul atacurilor de cord si creste nivelul colesterolului HDL (colesterolul "bun"). Consum moderat inseamna aproximativ un pahar pe zi pentru femei, si doua pentru barbati. De asemenea, la fel de bun este si sucul natural de struguri.

8. Stresul

Desi un stres accentuat are multe efecte nesanatoase asupra organismului, mai ales daca dureaza si o perioada mare de timp, un stres mai mic poate stimula sistemul imunitar.

9. Vizionarea unui videoclip amuzant de pe YouTube, la serviciu

Acest gest nu este deloc unul gresit in conditiile in care nu pierzi foarte mult din timpul acordat sarcinilor de serviciu, si asta deoarece rasul aduce o serie de beneficii asupra sanatatii. Doctorii recomanda 15 minute de ras pe zi, timp in care arzi si in jur de 50 de calorii.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#sfaturi viata sanatoasa, #sfaturi sanatate, #sfaturi obiceiuri sanatoase , #stres