Alimente cu efect relaxant

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 08:35
3017 citiri
Alimente cu efect relaxant

Studiile arata ca unele alimente ajuta la imbunatatirea starii generale, in sensul in care iti confera putina liniste in mijlocul agitatiei cotidiene si a stresului la care esti supus.

Iata ce este bine sa consumi daca vrei sa te calmezi, conform Women's Health Mag:

Sparanghel

Este adevarat ca acesta are efecte adverse cand este consumat in cantitati mari, precum un miros mai pregnant al urinei. Dar este un pret mic de platit pentru cantitatea mare de acid folic pe care aceasta planta o ofera organismului.

Vitamina B este esentiala pentru a-ti putea mentine calmul in situatii stresante. Adauga sparanghelul la salate si incearca sa nu-l prajesti, ci mai degraba sa il fierbi, pentru a profita la maximum de proprietatile sale.

Avocado

In afara de grasimile sanatoase pe care le contine, acest fruct cremos ofera organismului si alte beneficii. Contine glutation, o substanta care blocheaza absorbtia intestinala a unor grasimi care provoaca stres oxidativ (procesul prin care sunt creati radicali liberi, compusii responsabili cu imbatranirea). Avocado are mai mult acid folid decat oricare alt fruct.

Incearca sa nu mananci mai mult de un sfert de avocado pe zi. Il poti consuma tocat marunt, adaugat in salate sau in loc de maioneza, in hamburgeri si sanvisuri.

Fructele de padure

Toate fructele de padure, inclusiv zmeura, sunt bogate in vitamina C, care ajuta la combaterea stresului.

Cercetatorii germani au supus unor teste de matematica 120 de persoane, dovedindu-se ca subiectii care primisera vitamina C aveau o presiune sanguina mai mica si nivelul stresului mai scazut fata de ceilalti.

Portocalele

Portocalele reprezinta o alta sursa puternica de vitamina C, alaturi de suratele lor mandarinele si clemetinele, asa ca nu te sfii sa le consumi.

Stridiile

Toata lumea stie ca stridiile cresc apetitul sexual, dar cata lume stie ca ele ajuta la combaterea stresului? Asta se intampla datorita continutului ridicat de zinc, asa ca le poti consuma ca aperitive, gustari sau in orice fel de combinatii doresti.

Nucile

Studiile au aratat ca nucile au multiple beneficii asupra organismului. Au acid alfa-linoleic, un acid gras omega 3, dar si alti polifenoli care previn pierderile de memorie.

In plus, acizii grasi omega 3 tin nivelul cortizolului si al adrenalinei sub control. Daca vrei sa aiba un plus de savoare, coace-le 10 minute, dupa care marunteste-le si adauga-le peste salata.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#alimente efect relaxare, #mancare efect calmare, #legume fructe efect relaxant, #alimentatie ameliorare stres, #regim alimentar stres , #stres