Ce semnale iti arata ca esti prea stresat?

Duminica, 28 August 2011, ora 08:00
11267 citiri
Ce semnale iti arata ca esti prea stresat?

Nu multe sunt persoanele care se pot lauda in aceste zile ca nu sunt stresate, caci serviciul, traficul si numeroasele treburi zilnice ocupa foarte mult timp si pericliteaza sanatatea.

Cand, totusi, trebuie sa pui "stop", daca nu vrei sa te imbolnavesti? Corpul iti da semnale, pe care nu trebuie sa le treci cu vederea sub nicio forma.

Dureri de cap in weekend: potrivit Prevention, atunci cand esti stresat toata saptamana si in weekend te mai relaxezi putin, corpul incepe sa resimta oboseala si apar dureri de cap. Incearca sa dormi atat cat trebuie si in timpul saptamanii, nu doar in weekend, si sa ai un program alimnentar bine pus la punct.

Crampe ingrozitoare: femeile stresate sunt de doua ori mai predispuse la crampe in timpul menstruatiei, spre deosebire de cele care au o viata mai linistita. Cercetatorii de la Harvard explica acest lucru printr-un dezechilibru hormonal in perioadele in care ai prea multe griji.

Dureri la nivelul gurii: fie ca este vorba de maxilar sau dinti, o durere resimtita mai ales noaptea, care te trezeste din somn, poate fi un semn ca scrasnesti din dinti, obicei care este cel mai adesea provocat de stres. Intreaba-ti dentistul despre un dispozitiv special care sa iti protejeze dantura pe timpul noptii.

Vise ciudate: in timpul noptii, visele devin tot mai pozitive, pe masura ce orele trec, asa explicandu-se faptul ca te trezesti mai fericit decat te-ai culcat. Daca esti stresat insa, acest proces va fi intrerupt, caci te vei trezi des, asa ca esti predispus la cosmaruri si alte vise ciudate. Cel mai bine este sa dormi 7-8 ore neintrerupte.

Gingii care sangereaza: potrivit unui studiu brazilian, oamenii stresati sunt mai predispusi la parodontoza, din cauza nivelului ridicat de cortizol, care slabeste sistemul imunitar si permite bacteriilor sa se inmulteasca in voie. Spala-te cat mai des pe dinti si fa exercitii fizice regulate, pentru a ameliora stresul.

Acnee subita: stresul creste nivelul inflamatiilor din organism, asa ca poate aparea acneea, atat in cazul adultilor, cat si al celor cu mult mai tineri. Spala-te pe fata cu o substanta care sa contina acid salicilic, peroxid de benzoil si foloseste o crema hidratanta anti-comedoane, astfel incat pielea sa nu se usuce prea tare. Daca tratamentul de acasa nu functioneaza, este bine sa apelezi la un profesionist.

Ai pofta de dulce mereu: stresul declanseaza o pofta de dulce, pentru ca acest gust aduce o stare de bine si organismul il doreste pentru a putea scadea nivelul cortizolului.

Mancarimi pe piele: un studiu recent efectuat pe 2.000 de oameni din Japonia arata ca mancarimea pielii fara motive aparente, dar care dureaza mult timp, poate fi cauzata de un nivel ridicat de stres. In plus, acesta poate agrava eczemele, dermatita si psoriazisul.

Alergii destul de grave: un studiu al Colegiului de Medicina din Ohio arata ca simptomele celor care sufera de alergii se inrautatesc in mod considerabil atunci cand sunt stresati. In acele perioade, corpul elibereaza IgE, o proteina a sangelui care cauzeaza reactii alergice.

Dureri de burta: anxietatea si stresul pot provoca dureri de burta, impreuna cu cele de cap, spate si insomnie. Oamenii stresati sunt de 3 ori mai predispusi la asemenea inconveniente decat cei relaxati. Legatura nu este foarte clara inca, dar se pare ca stimulii care ajung la creier ajung si la stomac si intestine.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#stres simptome, #stres probleme, #stres consecinte, #stres sanatate, #stres boli, #stres afectiuni , #stres