Cum ne scurteaza sefii viata...

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 23:38
3564 citiri
Cum ne scurteaza sefii viata...
Foto: Daily Mail

Expertii avertizeaza ca stresul cronic poate duce la boli de inima sau diabet. Astfel, sefii care au un comportament ostil cu angajatii le pot afecta considerabil sanatatea.

Stresul cronic este cauza principala care duce la anumite transformari in celulele sistemului imunitar. Modificarile determina celulele sa fie pregatite pentru a lupta cu o infectie care, de fapt, nu exista.

Acest lucru duce la dereglari in organism, care sunt asociate cu multe probleme de sanatate, inclusiv boli de inima si diabet.

Un sef dificil poate provoca stresul ore in sir si totodata o atmosfera proasta la birou. Conform studiului, a lucra o perioada indelungata cu un sef ostil poate afecta serios sanatatea angajatilor, relateaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta de la Ohio State University, in SUA, au facut aceasta descoperire in timpul unui studiu pe soareci. Dr. Sheridan a studiat rozatoarele timp de un deceniu pentru a descoperi modul in care stresul cronic aduce modificari la nivelul creierului si corpului, precum si modul in care afecteaza comportamentul si sanatatea.

Cercetatori de la alte institutii au prelevat probe de sange de la oameni care traiesc in zone sarace si au constatat ca aceste persoane stresate cronic au prezentat in mod similar celule modificate, pregatite sa lupte cu o infectie care nu exista.

"Celulele capata caracteristici noi in ceea ce priveste raspunsul la stres. Exista o modificare indusa de stres in maduva osoasa in ambele situatii ale testului nostru, atat in cazul soarecilor testati in laborator, cat si in cazul oamenilor stresati", a declarat Dr. John Sheridan, director asociat al Institutului pentru Medicina comportamentala si cercetare de la Universitatea de Stat Ohio si co-autor al studiului.

Studiul este publicat in revista Proceedings al Academiei Nationale de Stiinte.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sef ostil stres sanatate angajati, #stres serviciu sanatate, #influenta stres cronic sanatate, #comportament ostil sefi efecte angajati , #stres