Cum reduci stresul si tensiunea din corp

Luni, 30 Iulie 2012, ora 07:02
23057 citiri
Cum reduci stresul si tensiunea din corp

Nu numai ca stresul este rau pentru starea de spirit, dar nu este bun nici pentru inima si chiar te imbatraneste mai repede. De fapt, intreg organismul are de suferit.

Cum sa iti pui la adapost sanatatea si frumusetea? Iata cateva trucuri usor de pus in practica, sugerate de Total Beauty:

Foloseste uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale reprezinta, in mare, o substanta concentrata din plante, mirosul lor fiind cat se poate de natural. Acestea, odata pulverizate pe piele, intra in corp si relaxeaza atat mintea, cat si trupul.

Cumpara ce sticlute iti plac, cu diverse plante, si pulverizeaza seara pe perna, in masina sau in oricare alt mediu in care te simti stresat. Pune 20-25 de picaturi intr-o sticla si completeaza cu apa, caci uleiul nediluat ar avea un miros prea puternic.

Joaca-te cu degetele de la picioare

Degetele de la picioare activeaza centrii nervosi de la nivelul gatului si al capului, asa ca masandu-le usor iti vei relaxa partea superioara a corpului. Acesta este motivul pentru care femeile se simt atat de relaxate atunci cand isi fac pedichiura.

In cuplu, puteti sa va rasfatati reciproc masandu-va degetele de la picioare seara, inainte de somn.

Calmeaza migrenele cu uleiuri

Uleiurile esentiale ii ajuta pe cei care sufera in mod frecvent de migrene, spre deosebire de parfumurile sintetice, care chiar ele provoaca dureri de cap. Ele stimuleaza sistemul imunitar, regenerand si oxigenand celulele si incurajand insanatosirea fizica, psihica si spirituala.

Daca vrei sa scapi de o migrena suparatoare, pune cateva picaturi de ulei de levantica pe un servetel si inhaleaza sau aplica-l direct pe tample. Roaga pe cineva sa iti faca un masaj la umeri si gat.

Calmeaza durerile prin atingere

Mainile sunt de multe ori cheia pentru calmarea migrenelor provocate de stres si tensiune. Incearca sa iti strangi fiecare deget, rand pe rand, cu mana opusa, incercand chiar sa il rasucesti, asa cum faci cu capacul unei oje cand vrei sa il deschizi.

Aplica o presiune moderata in zona dintre degetul mare si aratator si mentine 30-60 de secunde, repetand pana cand vezi ca durerea te lasa.

Fa o baie relaxanta

Toata lumea se ralaxeaza atunci cand face o baie lunga, dar cand mai arunci in cada si niste levantica, frunze uscate de trandafiri si niste fulgi de ovaz, totul devine un rasfat suprem pentru simturi si pentru piele. Poti pune si ulei de eucalipt si de musetel.

Elibereaza-ti mintea

Nu poti scapa de dureri si stres daca nu iti eliberezi mintea, iar seara te va lua somnul ganditoare, fapt ce iti poate afecta intreaga zi care urmeaza. Umple o cana cu apa fierbinte si adauga 10 picaturi de ulei de menta, lime si rozmarin, inhaland aburii. Tine cana aproape si cat esti la dus; cand vei iesi de sub apa vei fi total relaxata.

Relaxeaza-ti spatele

Femeile acumuleaza multa tensiune in zona spatelui, mai ales daca stau pe scaun toata ziua. Incearca sa atingi centrii nervosi din mana pentru a-ti detensiona spatele. Aplica putina presiune pe zona de sub degetul mic pana inspre incheietura, tinand asa 30-60 de secunde.

Calmeaza-ti ochii

Cedrul si salvia sunt plante cu proprietati calmante evidente, care ajuta la reducerea starii de anxietate si te detensioneaza, ceea ce inseamna ca vei face si mai putine riduri.

Doar pune asemenea frunze intr-o soseta curata sau, mai bine, un tifon si tine deasupra ochilor.

Trateaza-ti bine picioarele

Picioarele te poarta in fiecare zi de colo pana colo, insa tinzi sa uiti de ele de cele mai multe ori, pana la pedichiura, e drept. Si ele se bucura foarte mult atunci cand le rasfeti. Amesteca bicarbonat de sodiu cu amidon de porumb, 20 de picaturi din uleiul tau esential preferat si cateva picaturi de ulei de menta si amesteca bine. Dupa baie, aplica pa talpa si oriunde mai simti nevoia.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#eliminare stres modalitati, #stres remedii naturale, #stres aromoterapie, #stres uleiuri aromatice, #stres uleiuri esentiale , #stres