Trusa ta antistres din camara

Marti, 06 Iulie 2010, ora 12:10
3644 citiri
Trusa ta antistres din camara

Credeai ca, in sfarsit, vei avea parte de o zi linistita acasa, insa un telefon iti da de veste ca ziua e departe de a fi una relaxanta. O lucrare de terminat urgent, o intalnire de pregatit, orice numai o zi linistita nu.

Tragi aer in piept si incerci sa te montezi. Stresata cum esti, incepe sa te chinuie si stomacul - intentionai sa iti pregatesti o salata, insa acum nu mai e timp. Ce e de facut? Stresul iti face gaura in stomac, simti nevoia sa rontai ceva.

Pentru astfel de urgente, cand stresul e la cote mari, exista gustarile de urgenta, in stare sa te calmeze fara a aparea ulterior regretele. Delish a alcatuit o lista a posibilelor alimente la care poti apela cand foamea iti da tarcoale, dar tot ce nu ai nevoie este o durere de stomac.

Portocale Un studiu publicat in jurnalul Psychopharmacology a aratat ca Vitamina C reduce stresul si-ti readuce tensiunea si nivelul cortizolului la cote normale, in situatii-limita. In plus, cum situatiile tensionate tind sa-ti slabeasca sistemul imunitar, un strop de Vitamina C nu poate sa-ti faca decat bine.

Cartofi dulci Pentru ca iti satisfac urgent nevoia de carbohidrati si dulce, care apare inevitabil in momente stresante, cartofii dulci reprezinta alegerea excelenta. Bogati in beta-caroten si alte vitamine, cartofii dulci contin si fibra care ajuta organismul sa proceseze carbohidratii incet, astfel inca sa nu-ti streseze stomacul si sa te tina satula mai multa vreme. Daca ii ai prin frigider gata facuti sau ai timp cateva minute sa le acorzi, sunt cea mai buna alegere.

Caise Indiferent ca sunt proaspete sau uscate, caisele, bogate in magneziu, lupta cu stresul si iti relaxeaza muschii. Tine-le pe birou si bucura-te de efectul lor.

Nuci sau arahide In timp ce primele contin Vitamina B si E, care iti ajuta sistemul imunitar, cele din urma iti coboara tensiunea.

Curcan Daca ti-a ramas un pic de la masa de seara, nu-l lasa in frigider. Deoarece contine acidul L-triptofan, mareste productia de serotonina, hormonul care te ajuta sa te simti bine. Mananca cand esti cu treaba pe final, pentru ca este posibil sa te incerce o stare de somnolenta, acest aliment relaxand chiar peste masura.

Spanac Daca brusc te apuca durerea de cap, afla ca aceasta poate fi cauzata de o carenta de magneziu. Inainte sa te duci la sertarul cu medicamente, scoate din congelator spanac si mananca o portie cat de mica. Chiar si cat incape intr-o cescuta tot iti ofera 40% din necesarul zilnic de magneziu.

Somon Daca esti genul care-si face cumparaturile in weekend si are in frigider si niste somon, esti o norocoasa. Acest peste gras, bogat in acizi grasi omega 3, te protejeaza de bolile de inima, la care esti predispusa daca ai un job stresant si un stil de viata asemenea. Dupa cum a demonstrat un studiu publicat in jurnalul medical Diabetes & Metabolism, acizii grasi omega 3 tin hormonii stresul si adrenalina sub control.

Avocado Grasimile mononesaturate si potasiul continut de avocado te ajuta sa-ti cobori tensiunea. Dupa cum a aratat o cercetare realizata la Institutul National pentru Inima, Plamani si Sange din SUA, cea mai buna metoda de a-ti controla tensiunea este sa consumi indeajuns potasiu, iar din acest punct de vedere, avocado e chiar mai bun decat banana, despre care se stie ca este o alegere fericita.

Legume verzi Indiferent ca este vorba depste brocoli sau alte legume verzi, acestea sunt adevarate uzine de vitamine, care iti refac necesarul de energie in vremuri stresante.

Insa cele mai bune metode de a preintampina stresul sunt tot prin exercitiu regulat si mesele mici pe tot parcursul zilei, care tin in frau nivelul zaharului in sange. Nu pierde din vedere faptul ca atunci cand acest nivel al zaharului din sange este scazut, si starea mentala, emotionala, dar si resursele fizice sunt la cote scazute, facand loc stresului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#alimente stres, #dieta anti stres, #calmare stres, #alimente efect calmant , #stres
Comentarii
Poza buburuza53
buburuza53
rank 5