Crioterapia, ultima fita pentru cei stresati

Luni, 07 Februarie 2011, ora 21:23
2798 citiri
Crioterapia, ultima fita pentru cei stresati

Crioterapia, la care recurg mai nou Tony Blair si sotia lui, Cherie Blair, dar si Alice Cooper sau Pamela Anderson, este cea mai noua metoda de a scapa de stres.

Conform Daily Mail, prin aceasta terapie poti ameliora durerea provocata de rani, psoriazisul, depresia si oboseala, fiind utila si in caz de scleroza multipla, dar si in caz de celulita. Insa nu multi ar intra de bunavoie intr-o camera la minus 130 de grade Celsius. Aceasta este temperatura setata la o clinica ce ofera acest serviciu in Hertfordshire, Marea Britanie.

Potrivit patronului, fostul premier britanic a vizitat clinica de circa 6 ori, cel mai probabil convins de sotie, care a trecut pragul ei in mai multe randuri. Se stie ca si Alice Cooper si Pamela Anderson sunt mari fani ai acestui tip de terapie. Insa cum functioneaza ea?

3 minute la minus 130 de grade Celsius

Conform cotidianului britanic, practic, crioterapia este opusul saunei. Cand aerul rece iti atinge pielea, la creier ajunge mesajul "e periculos sa te afli aici", asa ca organismul incearca sa se protejeze. Sangele nu mai ajunge la extremitati, ci doar la organele mari, centrale, ale corpului.

Cand se paraseste incaperea, dupa 3 minute, procesul este invers. Sangele inunda extremitatile, avand un volum de 4 ori mai mare in catre acestea. Intre timp, creierul este stimulat sa secrete serotonina, hormon care ne da starea de bine, si endorfine, ceea ce face "pacientii" sa se simta foarte energici.

Prin toate aceste experiente se trece dupa ce s-au petrecut 30 de secunde intr-o camera de aclimatizare, la minus 60 de grade Celsius, temperatura ce nu a fost atinsa in Europa. Cea mai joasa temperatura inregistrata vreodata pe planeta a fost in iulie 1983, cand un termometru de la statia de cercetare Vostok din Antarctica a aratat minus 89 de grade Celsius.

Important este ca in cele 3 minute petrecute in incapere, pacientul sa se miste incontinuu, nu frenetic, dar sa se afle constant in miscare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#crioterapie, #crioterapie boli, #cum functioneaza crioterapia , #terapii
Comentarii