5 remedii de casa

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 18:10
7084 citiri
5 remedii de casa
4bpblogspot

Solutiile transmise din generatie in generatie pentru anumite probleme de sanatate sunt, uneori, cel putin la fel de bune daca nu mai bune decat cele din farmacii. Si, desi acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa mergi la doctor atunci cand suferi de o afectiune, este bine sa stii si cateva remedii de casa de care poate nu ai auzit pana acum.

1. Ghimbirul

Conform Howstuffworks, studiile realizate pana in prezent arata ca acesta amelioreaza durerile de stomac, greata, ametelile, arsurile de stomac, flatulenta si diareea. Prepara-ti un ceai turnand o ceasca cu apa fierbinte peste doua lingurite de ghimbir ras proaspat si lasa-l 5-10 minute.

2. Mierea

Mierea de albine poate ameliora tusea, calmand mucoasa iritata. Totodata, aceasta poate fi folosita ca tratament natural antibacterian pentru ranile mici si zgarieturi. In plus, cateva cercetari au sugerat ca mierea poate face si ca mahmureala sa treaca mai repede.

Mananca doua-trei felii de paine unse cu miere la micul dejun pentru a ajuta organismul sa metabolizeze mai iute alcoolul ramas. Foarte important de stiut insa este ca mierea nu trebuie data copiilor mai mici de un an deoarece poate fi contaminata cu spori botulinici care provoaca botulism infantil.

3. Sarea neiodata

Aceasta poate calma mancarimile provocate de intepaturi de insecte si poate alina durerea de gat. Pentru intepaturile de insecte amesteca sare cu putina apa pana se formeaza o pasta si aplic-o pe locul afectat. Pentru durerea de gat, fa gargara cu apa calda sarata. De asemenea, sarea poate descongestiona sinusurile, dar pentru aceasta situatie este mai indicat sa mergi la farmacie si sa cumperi picaturi nazale pe baza de sare.

4. Gheata

In fiecare casa ar trebui sa existe in congelator cateva cuburi de gheata. Asta deoarece gheata poate sa reduca inflamatiile si durerea micsorand fluxul de sange in zona respectiva. Nu aplica gheata direct pe piele, ci pune-o intai intr-un prosop sau servetel textil. Tine-o pe locul afectat timp de 20 de minute la fiecare doua ore.

5. O patura sau o baie calda

Durerile musculare pot fi ameliorate cu ajutorul unei paturi calduroase. Sau pune o sticla cu apa fierbinte intr-un prosop si asaza-o pe zona dureroasa. Caldura stimuleaza fluxul de sange ajutand muschii sa se relaxeze in aproximativ 30 de minute. La fel, un efect benefic are si o baie calda, facuta timp de cel putin 15 minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#remedii babesti, #remedii casa, #remedii naturiste , #tratament