Alunga migrenele fara medicamente!

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 13:16
7820 citiri
Alunga migrenele fara medicamente!

Exista foarte multe procedee prin care se pot trata migrenele sau se poate scadea frecventa acestora fara sa se apeleze la medicamente.

Persoanele care sufera de migrene pot apela la mai multe metode, observand astfel care dintre acestea actioneaza cel mai bine in cazul lor. Incepand de la acupunctura, biofeedback si pana la stimularea magnetica transcraniana, o metoda noua, migrenele se pot trata in mod eficient, potrivit >RxList.

Acupunctura

O serie de cercetari au aratat ca acupunctura reduce durerea provocata de migrene si frecventa acestora. Terapiile complementare functioneaza in acelasi timp cu tratamentele traditionale.

Biofeedback-ul

Corpurile noastre reactioneaza la schimbarile starii fizice printr-o intensificare a batailor inimii, incordarea muschilor sau maini reci.

Biofeedback-ul foloseste functiile creierului pentru a controla organismul, precum temperatura corpului, tonusul muscular, frecventa cardiaca sau presiunea sanguina. Se ataseaza niste senzori conectati la un dispozitiv de monitorizare, care asigura un feedback instantaneu al unei functii a organismului. Meidcul care se ocupa de aceasta metoda va ajuta pacientul sa-si controleze singur aceasta stare.

Rezultatele sunt afisate pe un monitor in timp ce pacientul incearca sa controleze functia respectiva. Monitorul emite un semnal sonor sau vizual sub forma unei lumini stralucitoare sau a unui ton audio. Astfel, folosesti tehnicile de relaxare pentru a-ti controla o stare fizica.

Prin biofeedback se reduce durerea provocata de migrene si frecventa acestora.

Masajul

Masajul ca tratament pentru migrene nu a fost studiat in profunzime, insa sudiile arata ca aceasta terapie reduce frecventa durerilor de cap, insa nu atenueaza durerea, in momentul in care aceasta s-a declansat. Masajul reduce stresul, unul dintre factorii declansatori ai migrenelor.

Suplimentele

Cercetarile au aratat ca vitamina B2 reduce ritmul de declansare a migrenelor, desi nu ajuta in cazul durerii. Coenzima Q-10 scade frecventa migrenelor, insa efectele sale sunt vizibile dupa cateva luni.

Tehnicile de relaxare

Din cauza ca migrenele sunt adesea declansate de stres, tehnicile de relaxare pot fi de mare ajutor. Printre tehnicile care au cel mai mare succes in acest sens se numara respiratia profunda si relaxarea progresiva a muschilor.

Exercitiile cardio

Efectuarea exercitiilor cardio in mod regulat scade intensitatea si frecventa migrenelor. Exercitiile cardio antreneaza marea majoritate a muschilor corpului pe o perioada mai lunga de timp. Sunt necesare seturi de exercitii de cate 40 de minute, de trei ori pe saptamana.

Efectuate in mod constant, aceste exercitii actioneaza ca un fel de relaxare sau medicament, scazand severitatea si frecventa migrenelor.

Terapia prin cuvinte

Desi suna surprinzator, migrenele pot fi abordate si prin terapia cognitiv comportamentala, prin intermediul careia se incearca descoperirea tiparelor de gandire ale unei persoane si modul de a actiona. Ii ajuta pe oameni sa gaseasca o abordare a problemelor si a situatiilor care pot declansa migrenele. In general, aceasta tehnica poate functiona simultan cu medicamentele.

Stimulare magnetica transcraniana

In cadrul stimularii magnetice transcraniene se foloseste un dispozitiv magnetic care se pune pe scalp pentru a trimite impulsuri magnetice in creier. Desi aceasta metoda nu este inca folosita la scara larga, beneficiile sale sunt multiple, fiind indicata si in tratarea depresiei.

Schimbarile in alimentatie

Este bine de stiut ca anumite alimente si bauturi declanseaza migrene. Este vorba de alcool, cofeina, ciocolata, mancarea la conserva, carnea procesata, branza veche, produsele lactate fermentate sau aspartamul, un indulcitor foarte popular.

Remedii naturiste

Oamenii folosesc plante pentru a-si trata migrenele de secole, iar unele dintre acestea sunt foarte folositoare. Iarba moale (Chrysanthemum parthenium) reduce intensitatea durerii, starea de rau si sensibilitatea la lumina in cazul migrenelor, ca si frecventa lor.

Brusturele este foarte bun in prevenirea migrenelor, conform unor studii.

Alte metode de tratare a migrenelor sunt reprezentate de masajul prin presiune usoara a capului, fetei si gatului, printr-un program de somn si mese regulate,hidratarea organismului si mentinerea unei greutati constante.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#tratament migrene, #tratare migrene fara medicamente, #migrene masaj, #acupunctura migrene, #migrene remedii naturiste, #cum tratam migrenele , #tratament
Comentarii
Poza t_beriu
t_beriu
rank 5
as mai adauga "aspirina saracului" pe lista, cu voia dumneavoastra