Antibiotice naturale vs antibiotice de sinteza

Joi, 25 August 2011, ora 12:35
7469 citiri
Antibiotice naturale vs antibiotice de sinteza

Omul, in evolutia sa, a fost mai mereu victima a infectiilor dar antibioticile n-au existat dintotdeauna ca sa-l vindece, de aceea a fost nevoit sa-si caute leacul in natura.

Este stiut ca antibioticele de sinteza, creatii ale zilelor noastre, dau reactii adverse. S-a constatat, de asemenea, si ca, daca sunt folosite des, bacteriile se smecheresc si opun rezistenta, lucru care nu se intampla in cazul antibioticelor naturale.

Antibioticele naturale nu au reactii adverse precum cele de sinteza care provoaca alergii, eruptii pe piele, perturbari ale florei intestinale, candida, ca sa enumar doar o parte din neplacerile provocate. Daca se incepe un tratament cu plante care contin antibiotice naturale si, dupa patru, cinci zile nu se constata nici o imbunatatire a starii de sanatate, atunci se poate apela la antibioticul recomandat de medicul specialist.

Despre usturoi se stie, inca din antichitate, ca este bun impotriva multor afectiuni. Cercetarile moderne n-au facut decat sa confirme ca usturoiul, consumat regulat, cate doi catei pe zi, previne sau trateaza multe afectiuni, cum ar fi infectii urinare, cistite, rani, furuncule, infectii ale ochilor, nasului si gitului, hipertensiune arteriala, arterita, diferite alergii, tiuituri in urechi, dureri de piept si de cap, tuse, gripa, raceli, afectiuni ale plamanilor si ca este un antibiotic natural fara reactii adverse.

Ceapa este, de asemenea, un aliment cu proprietati antibacteriene care nu trebuie ocolit de persoanele care se vor sanatoase si rezistente la factorii de mediu. Cand este frig, ceapa si usturoiul, aceste condimente iuti, cresc temperatura interioara a organismului, il energizeaza, ii dau putere si rezistenta.

Propolisul, mai ales sub forma de tinctura, previne si trateaza infectiile. Cea mai buna si sigura tinctura este cea preparata acasa pentru ca exista interesul sa se respecte cantitatile si timpul necesar de macerare. Atentie insa, la tinctura de propolis. Nu se dizolva nici intr-un lichid, de aceea picaturile se pun pe o bucatica de paine sau o lingurita de zahar. Apoi, pateaza si ce pateaza nu se mai curata.

Salvia, o planta de cultura care se gaseste la plafar, contine taninuri si flavonoide si se recomanda, extern, in faringita si impotriva infectiilor cavitatii bucale. Cu infuzie de salvie se poate face gargara de cateva ori pe zi. Infuzia se obtine punand sase linguri de planta uscata si maruntita la un litru de apa. Se lasa la infuzat zece minute dupa care se strecoara.

Arnica este eficienta, mai ales in tratarea infectiilor usoare ale pielii. Din flori de arnica se face o infuzie turnand o cana de apa clocotita peste doua lingurite de planta. Se lasa acoperit, la infuzat, timp de zece minute, apoi se strecoara. Ceaiul, rece, se foloseste sub forma de comprese aplicate de mai multe ori pe zi.

Tineti cont ca remediul naturist la care apelati este cu atat mai eficient cu cat este mai putin sau deloc prelucrat. Niciodata o capsula de ustoroi, de la farmacie sau plafar, nu va avea acelasi efect benefic pe care-l are un catel de usturoi netrecut prin foc sau opareala.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tinctura de propolis preparare, #usturoi alicina, #plante cu efect antibiotic , #tratament