Bradul, legenda si leac pentru bolnavii de plamani

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 20:18
23627 citiri
Bradul, legenda si leac pentru bolnavii de plamani

Legenda spune ca demult, tare demult, cand Dumnezeu lua chip de om si cobora printre muritori, mergand prin padure, a fost prins de o ploaie strasnica si niciun copac n-a vrut sa-l primeasca sub crengile sale ca sa-l fereasca de ploaie. Doar bradul a fost cel care i-a oferit adapost.

Dupa ce a stat ploaia, Dumnezeu l-a binecuvantat pe brad si i-a menit ca iarna sa ajunga in casele oamenilor, sa fie frumos impodobit la sarbatoarea nasterii Domnului nostrum Iisus Christos.

Dar bradul mai are si alte calitati descoperite de oamenii muntilor care locuiesc in preajma padurilor de conifere, fiind un leac deosebit de eficace in tratarea bolilor respiratorii.

In scopuri terapeutice se folosesc mugurii de brad care se formeaza primavara in varful crengutelor si au o culoare deosebita, diferita de culoarea obisnuita a bradului, de verde crud.

Mugurii de brad mestecati in gura ca atare potolesc setea, dezinfecteaza gura, feresc de bolile de plamani, improspateaza respiratia, regleaza pofta de mancare.

Siropul din muguri de brad

Mugurii de brad au o insemnatate deosebita pentru pastrarea sanatatii oamenilor, dar si pentru tratarea unor boli de o gravitate deosebita cum sunt bolile de plamani sau cele digestive.

O reteta foarte simpla de preparare a siropului de brad: intr-un borcan mare se pun straturi alternative de un kg muguri, un kg zahar. Ultimul strat sa fie zahar de grosimea unui deget. Borcanul se inchide bine, ermetic si se lasa la soare timp de 5, 10 zile pana cand se separa siropul.

Siropul se strecoara prin stoarcere cu tifon dupa care se fierbe cel mult zece minute. Apoi, asa fierbinte, siropul de trage in sticle, nu plastic, se inched ermetic si se pastreaza la loc racoros. Din acest preparat se iau zilnic cate doua, trei linguri inainte de mesele principale.

Infuzia din muguri de brad

Peste doua linguri de muguri de brad se toarna 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10, 15 minute dupa care se indulceste cu miere de albine. Se beau doua, trei cesti de ceai pe zi, dupa mesele principale, intr-o cura de trei, patru saptamani. Infuzia este recomandata in raceli si gripa, in bolile digestive, renale si nervoase.

Cu infuzie de muguri de brad se fac inhalatii pentru activarea circulatiei sangelui spre cap, dar si pentru inviorarea tenurilor obosite, lipsite de culoare.

Pentru oile slabite, ca sa le puna iar pe picioare, ciobanii pregatesc o infuzie din muguri de brad.

E recomandat ca persoanele depresive sa aiba in camera in care locuiesc crengute proaspete de brad pe tot parcursul anului. Aerul din camera va imprumuta putin din aroma si linistea padurilor de brad. Ganditi-va ca nu intamplator sanatoriile pentru refacerea sanatatii bolnavilor de plamani sau a celor bolnavi de nervi sunt asezate in preajma padurilor de brad.

Sa avem sanatate!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#tratament mugur brad, #brad boli plaman, #tratament naturist boli plaman , #tratament