Camforul, ideal pentru sanatatea inimii si a plamanilor

Luni, 29 Martie 2010, ora 09:07
5626 citiri
Camforul, ideal pentru sanatatea inimii si a plamanilor
Foto: lenenterprise.com

Arborele de camfor este originar din China si secreta o rasina care contine substante antimicrobiene. S-a folosit aici si in India din cele mai vechi timpuri ca tratament si mai este cunoscuta sub denumirea de rasina alba, datorita proprietatilor antireumatice si antifebrile.

Pentru aroma sa, arborele de camfor se foloseste frecvent si in sedintele de aromoterapie. Uleiul esential are proprietati antivirale, antiinflamatorii, expectorante si analgezice, informeaza hubpages.com.

Face parte si din compozitia chimica a deodorantelor si a produselor de ingrijire a mainilor pentru aroma intensa si proprietatile sale antibacteriene. Mai mult, psihologii sunt de parere ca sedintele de aromoterapie cu ulei de camfor restabilesc echilibrul mental.

Printre cele mai comune intrebuintari ale camforului se numara stimularea activitatii cardiace, a circulatiei sangelui si a sistemului respirator. Este un bun remediu pentru hipotensivi si persoanele care au probleme cu plamanii, prin inhalare.

Mai mult, elibereaza tensiunea musculara si este un bun remediu pentru sportivi, pentru ca relaxeaza musculatura. Poate fi un tratament util inclusiv pentru tratarea acneei sau a inflamatiilor pielii.

Tratamentul cu camfor se realizeaza fie prin bai terapeutice, sedinte de aromoterapie sau pur si simplu inhalari. Intareste sistemul imunitar si ajuta la eliberarea crampelor si intinderilor musculare.

Pentru raceli, inhalarile cu camfor sunt utile pentru ca elibereaza caile respiratorii, favorizeaza respiratia corespunzatoare si toata presiunea pulmonara se elibereaza.

Nu se recomanda insa femeilor insarcinate, epilepticilor sau persoanelor care sufera de astm. Mai mult, medicii avertizeaza asupra contactului direct cu vaporii, care poate fi toxic. Nu se aplica direct pe fata ori pe zona musculara incordata pentru ca pot aparea iritatii.

Produsul se foloseste diluat si sub indrumarea medicilor. Mai mult, daca vrei sa optezi pentru acest tratament, apeleaza la un cadru medical pentru ca efectul puternic poate dauna grav sanatatii, daca nu se foloseste in cantitatea corespunzatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#camfor tratament, #camfor plamani, #camfor sistem imunitar, #camfor boli cardiovasculare , #tratament