Cand apar bolile digestive sau biliare?

Miercuri, 04 Aprilie 2018, ora 10:52
8683 citiri
Cand apar bolile digestive sau biliare?

Multe simptome pot semnala probleme cu tractul gastrointestinal, incluzand in aceasta sectiune: dureri abdominale, balonare, constipatie, diaree, arsuri la stomac, incontinenta, greata si varsaturi cu dificultati la inghitire, dupa cum anunta specialistii.

Simptomatologia difera de la individ la individ, in functie de particularitati legate de varsta, stare generala de sanatate sau bagaj genetic.

Dar ceea ce este cel mai important de retinut, este faptul ca multe boli ale aparatului digestiv au simptome asemanatoare, iar pentru o buna analiza si recunoastere corecta a acestora, este necesar sa apelati la sfaturile medicului.

La ce trebuie sa fim atenti?

Ca si in cazul altor situatii medicale, foarte multe persoane nu se simt confortabil sa vorbeasca sau sa verifice cu atentie tot ceea ce se intampla in corpul lor. Simpla banuiala asupra unei probleme care apare in organism trebuie anuntata si incepute demersurile catre o medicatie adecvata. Cu atat mai mult cu cat astazi, se poate vorbi despre cele mai eficiente tratamente disponibile.

Cum mijloacele mass media au o influenta majora asupra populatiei prin numeroasele campanii de prevenire, oamenii incep usor, usor sa evite alimentele si bauturile care le declanseaza simptomele.

Luand antiacide sau alte medicamente, precum Debridat acestia reusesc sa reduca productia de acid stomacal si inflamatia esofagului. Dar este la fel de adevarat ca unele cazuri necontrolate la timp, necesita tratament mai puternic sau in cazuri extreme, interventii chirurgicale.

Cu toate acestea, cele mai nefericite cazuri sunt acelea care nu prezinta stari usor recognoscibile, iar fara o analiza amanuntita, din pacate unele persoane nu pot sti la ce sa se astepte. Asadar, exista situatii cand este interzis consumul unor alimente ce pot provoca intolerante. Acestea fac adesea referire la: gluten, lactoza sau alte compusi derivati.

Nu intamplator, se recomanda adesea grija constanta pentru si fata de sistemul imunitar. Daca el este invadat, se dezvolta la nivelul tractului digestiv leziuni sau ulcere in mucoasa colonului. Deci orice durere resimtita, urmata de crampe abdominale, senzatii de rau general, TREBUIE sa determine vizita la doctor.

Medicatia poate suprima inflamatia daca este sustinuta de eliminarea alimentelor care cauzeaza disconfort, insa in cazurile severe, tratamentul pentru colita ulcerativa, spre exemplu, poate implica o operatie de indepartare a colonului.

Totusi... care sunt cauzele?

Multi factori se inscriu pe lista factorilor care contribuie la instalarea bolilor, cum ar fi: infectii bacteriene, disfunctii musculare, dificultatea digerarii anumitor alimente sau stresul.

Acestia sunt favorizati de consumul alimentelor prea grase, fumat, diete sarace in vitamine si minerale si conduc catre apartia bolilor digestive, ulcere sau reflux gastric.

Nedepistate la timp, aceste tulburari pot crea probleme mult mai complexe si pot lasa efecte grave, ale unor boli incurabile.

Prin urmare, este important de stiut ca pe langa cauzele structurale, aceste boli ataca sistemul imunitar si prin cauze genetice, afecte adverse ale medicatiilor necorespunzatoare si totodata alegerile nesanatoase cu privire la modul in care o persoana discerne sa isi traiasca viata.

Coroborate, toate pot afecta sistemul digestiv. Complementar informatiilor obtinute, stilul de viata echilibrat si alegerile studiate pot ameliora severitatea si frecventa episoadelor care se refera la aceste tulburari.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#boli digestive, #boli biliare, #Debridat digestie , #tratament