Ceapa cruda dezinfecteaza locuinta

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 10:49
71022 citiri
Ceapa cruda dezinfecteaza locuinta
Foto: Arhiva

Marii mancatori de ceapa si usturoi sunt oameni sanatosi, puternici, care racesc foarte rar si, daca se imbolnavesc de gripa, fac forme usoare, fara complicatii, care se vindeca repede.

Ca medicament, ceapa ajuta la normalizarea circulatiei sanguine, regleaza metabolismul, stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la combaterea racelii. Principalii constituenti ai cepei sunt vitaminele A, B, C, sarurile minerale, sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, acizi si ulei volatil.

Alaturi de usturoi, ceapa e unul din cele mai puternice leacuri naturale impotriva racelii si nu numai. Pentru calmarea tusei, pune la fiert, intr-o jumatate de litru de apa, doua cepe mici, cu tot cu coaja, dupa ce in prealabil le-ai zdrobit, si patru nuci sparte, in coaja. Dupa ce apa da in clocot, lasa sa mai fiarba cinci minute, dupa care inchizi focul si mai lasi inca cinci minute sa se infuzeze. Se strecoara si se bea cald, neindulcit sau indulcit cu putina miere, doua, trei cani pe zi.

Tot pentru calmarea tusei, se poate face o cataplasma din felii de ceapa, invelite intr-o bucata de tifon. Se incalzeste cataplasma si se pune pe piept. Se recomanda mai ales copiilor.

Daca nasul este infundat si nu mai poti respira si nu ai altceva la indemana, zdrobeste o ceapa si du-o la nas. Straduieste-te sa respiri cat mai mult timp prin mirosul de ceapa. Sau rade putina ceapa prin razatoarea mica si aranjeaz-o in doua bucatele de tifon pe care, apoi, le bagi in nas.

Febra poate scadea, mai ales pe timpul noptii, daca seara, inainte de culcare, pui in urechi ceapa incalzita invelita in tifon si o tii toata noaptea.

Daca esti in pragul unei crize de nervi si simti ca nu nu te mai poti stapani, zdrobeste o ceapa si tine-o aproape de nas. Mirosul emanat te va linisti indata. E recomandat ca persoanele care sufera de insomnie sa manance ceapa la masa de seara. Vor avea un somn sanatos si odihnitor.

Se spune ca in bucatarie sunt mai multe bacterii decat in baie. Ceapa poate distruge bacteriile fara efectele secundare pe care, uneori, le au detergentii chimici. Zdrobeste o ceapa si las-o noaptea pe masa din bucatarie. Acelasi lucru poate fi facut si in camera in care dormi.

Una, doua cepe zdrobite, lasate peste zi, timp de o ora sau doua, dupa care camera se aeriseste. Daca mirosul de ceapa persista si dupa aerisire, aprinde o lumanare, din cele de la biserica, sau pune niste ulei de brad in vasul cu apa de pe calorifer. Fii sigur insa, ca in camera aceea gripa sau alte boli infectioase nu vor intra.

Sa avem sanatate!

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#ceapa tratament, #ceapa combate raceala, #ceapa leac natural , #tratament