Cel mai bun remediu in tratarea scoliozei

Luni, 06 Iulie 2015, ora 09:30
31137 citiri
Cel mai bun remediu in tratarea scoliozei
Foto: Ortotech

Scolioza apare, de regula, in copilarie sau adolescenta si este adesea asociata factorilor genetici. In majoritatea covarsitoare a cazurilor, nu este cunoscuta cauza afectiunii.

Sunt doua tipuri de scolioza: structurata si nestructurata.

Scoliozele nestructurale sunt in mare parte reductibile, mai ales cand sunt descoperite la timp, cand componenta statica poate fi remediata si cand exista participarea activa a celui in cauza.

Scoliozele structurale prezinta deformatii vertebrale de diferite grade, atragand rotatii vertebrale, mai mult sau mai putin accentuate, si diferite deformatii ale toracelui. Uneori ele pot fi insotite de afectiuni ale articulatiilor si discurilor intervertebrale, de tulburari ale tonicitatii si troficitatii musculare, de afectarea nervilor prin tensionari sau compresari ale acestora.

Rezultate remarcabile in tratarea scoliozei pot fi obtinute cu ajutorul corsetului TriaC II. Acesta este un corset dinamic, in care sectiunile toracice si lombare se pot mobiliza independent una de cealalta, fiind conectate printr-un mecanism unic.

Principiul de functionare al corsetului se bazeaza pe mentinerea permanenta a unor presiuni, in vederea corijarii deviatiilor coloanei toraco-lombare, indiferent de pozitia corpului.

Partea lombara nu restrictioneaza mobilitatea, ea mentine segmentul in miscare. Partea toracica este formata din arcuri de tractiune si benzi speciale, care sunt adaptate in functie de toleranta pacientului. Corsetul ofera flexibilitate fara a afecta fortele de corectie in timpul miscarii corpului.

TriaC II este un produs care se gaseste exclusiv la Centrul de Protezare, Ortezare si Kinetoterapie ORTOTECH.

Foto: Ortotech

TriaC II previne progresia ulterioara a unghiului scoliozei si rotatia axiala in scolioza idiopatica. Este foarte confortabil, ofera un aspect placut, precum si o buna complianta.

Studiile facute de producatorul Boston Brace International arata ca pentru obtinerea succesului este nevoie de un minim de corectie de 20 la suta in reducerea unghiului scoliozei.

Odata ce pacientii nu mai poarta corsetul, revin la nivelul curburii avute inainte de tratamentul ortotic. Fara tratament, progresia curburii ar fi mult mai mare.

De exemplu, in cazul in care o curbura de 35 de grade este corectata, cu ajutorul corsetului, la 20 de grade, ea isi va reveni, dupa o perioada, la aproximativ 35 de grade. Fara acest tratament, curbura ar fi progresat intre 45-50 de grade, moment in care poate fi considerata necesara o interventie chirurgicala. Astfel, este atins scopul evitarii operatiei.

"Scopul purtarii ortezei nu este numai de a reduce unghiul scoliozei, ci si de a stabiliza si echilibra coloana la maturitate", explica James Wynne, director Boston Brace International.

Studiile arata ca, in multe cazuri, corectia obtinuta cu TriaC II este mentinuta intre 4 si 6 ani de la momentul in care pacientii nu mai folosesc corsetul.

Indicatii de utilizare:

  • Pacientii cu scolioza idiopatica cu un unghi Cobb intre 15 si 35 de grade.
  • Varful toracal al curburii primare sau secundare este intre T7 si T11.
  • Pacientul are un schelet imatur.
  • Pacientul are o coloana vertebrala flexibila.
  • Postura pacientului este una "normala".

Pana pe 30 iulie 2015, specialistii Ortotech de la centrele din Bucuresti, Ploiesti, Constanta si Iasi va asteapta la o consulatie gratuita in vederea stabilirii celei mai performante solutii de protezare si ortezare specifice diagnosticului.

Daca aveti de la medicul dumneavoastra o recomandare sau o decizie de la Casa de Asigurari de Sanatate in vederea protezarii sau ortezarii, specialistii nostri va oferta 10% REDUCERE la toata gama de orteze si gratuit o consultatie.

Produsele se deconteaza partial si prin C.A.S.

Numerele de telefon la care puteti suna pentru programare sunt:

  • Bucuresti: 021 326 0355
  • Iasi: 0232.311010
  • Mobil: 0742.10.10.59
  • Constanta: 0241/619718
  • Mobil: 0748.889.992
  • Ploiesti: 0244.520.474
  • Mobil: 0742.100.863
  • Specialistii Ortotech sunt membri ai Societatii Fizioterapeutilor "Dr. Nicolae Robanescu"

    Ii puteti urmari pe pagina de Facebook (www.facebook.com/Ortotech).

    Mai multe detalii despre produse gasiti pe www.ortotech.ro.

    Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
    Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
    După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
    George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
    George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
    La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
    #corset tratare scolioza, #remediu tratare scolioza, #TriaC II scolioza, #proteze Ortotech , #tratament