Cele mai frecvente minciuni pe care le spun femeile la medic

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 08:08
4286 citiri
Cele mai frecvente minciuni pe care le spun femeile la medic
Foto: redbookmag.com

De cate ori i-ai spus medicului tau adevarul? Uneori te jenezi si tu de ceea ce faci si tocmai de aceea nu vrei sa spui acest lucru, cu atat mai mult medicului tau, care nu intotdeauna iti aduce vesti bune. Dar trebuie sa stii ca, uneori, aceasta tainuire poate ascunde afectiuni despre care nu stiai.

Specialistii americani sunt de parere ca minciuna este normala, dar singura persoana careia nu trebuie sa-i ascunzi nimic, niciodata, este medicul tau, potrivit webmd.com. Un studiu recent arata ca femeile nu spun adevarul medicilor lor in proportie de 52%, iar mai mult de 25% dintre ele cred ca nu fac un lucru rau si sunt doar minciuni nevinovate.

Da, ma spal pe dinti de doua ori pe zi. Este una dintre minciunile femeilor la stomatolog. Specialistul american Paula Jones a spus sa aude acest lucru in fiecare zi si, dupa mai multe intrebari, realizeaza de fapt care este adevarul.

Igiena orala este foarte importanta, iar daca nu reusesti sa respecti cateva reguli simple de curatenie si ingrijire, durerile de dinti, sensibilitatea sau ingalbenirea lor nu vor fi decat cateva dintre problemele pe care le poti avea.

O alta minciuna este legata de viciile unei femei. Nu, nu consum mult alcool, spun foarte multe femei la medic, atunci cand analizele arata cu totul altceva. Mai mult, medicii americani au aratat ca intotdeauna femeile injumatatesc de fapt cantitatea de alcool consumata. Atunci cand spun ca ele consuma alcool o data pe saptamana, medicii stiu sigur ca cel putin doua zile pe saptamana consuma in exces.

Acest viciu creste riscul aparitiei cancerului la san pentru o femeie. Este asociat cu bolile de ficat, deteriorarea cerebrala si infarctul. Sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa-i spui adevarul medicului tau legat de consumul de alcool.

Sunt foarte atenta la ce mananc si fac miscare regulat. Este poate cea mai frecventa minciuna a femeilor. Cu toate acestea, medicii americani au observat ca femeile care spun acest lucru sunt de regula supraponderale. Riscul de a nu admite ca nu ai o viata ingrijita si o alimentatie corespunzatoare este foarte mare.

Kilogramele in plus semnifica de fapt predispozitii catre boli cardiovasculare si alte complicatii. Incearca sa spui adevarul. Vei vedea ca te costa mai putin.

Femeile nu fumeaza la doctor. Atunci cand ies din cabinetul lor isi aprind o tigara, dar cand sunt intrebate, niciodata nu fumeaza. Specialistii americani sunt de parere ca minciuna aceasta este de fapt o teama de a nu fi judecate prea aspru, dar repercursiunile ei sunt foarte grave.

Totusi, daca unele femei recunosc ca fumeaza, niciodata nu spun cu exactitate cate tigari pe zi fumeaza. Afectiunile la plamani si cele respiratorii, dar si interactiunea fumatului cu anumite medicamente pot avea grave repercursiuni asupra starii tale de sanatate, deci mai bine spui adevarul.

Am luat tratamentul exact asa cum mi s-a prescris. Este o scuza pe care femeile o gasesc atunci cand nu au respectat tratamentul, iar el s-a dovedit a fi ineficient. Exista tratamente laborioase, care se administreaza intr-un anume fel, la anumite ore si in anumite conditii. Tocmai de aceea trebuie respectate cu strictete.

O alta minciuna, la fel de frecventa a femeilor, este aceea ca intotdeauna isi iau pastila contraceptiva. Astfel, sunt foarte multe cazurile in care ginecologii trebuie sa dezlege enigma unei sarcini atunci cand proaspata mamica era sub tratamentul cu anticonceptionale.

Nu uita ca a fi sincera cu medicul tau semnifica sa gasesti un aliat de incredere in incercarea ta de a depasi problemele de sanatate. Medicul nu este un judecator, nu te acuza, ci doar incearca sa afle istoricul tau de boala, pentru a-ti recomanda un tratament eficient.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#minciuni medic, #femeile mint medic, #adevar medic, #adevar medic tratament , #tratament