Cum sa eviti parul grizonat si sensibil

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 09:27
6015 citiri
Cum sa eviti parul grizonat si sensibil
Foto: hubpages.com

Parul grizonat tradeaza varsta, dar si stilul de viata neingrijit, alimentatia necorespunzatoare si chiar unele probleme de sanatate. Pigmentul secretat de glanda hipofiza, melanina, este responsabil de culoarea parului tau. O cantitate insuficienta a acestui pigment duce la aparitia parului grizonat, sensibil si subtire.

Proteinele din alimentatie sunt determinante pentru cantitatea de melanina produsa in organism. Mai mult, umiditatea atmosferica, expunerile masive la soare determina si ele momentul aparitiei parului grizonat. Pentru a evita acest lucru, este esential sa te ingrijesti mai mult si sa imbunatatesti circulatia sangelui de la nivelul scalpului, informeaza hubpages.com.

Miscarea zilnica este o buna metoda de imbunatatire a sistemului circulator. Masajul delicat al scalpului este la fel de important, dar si suplimentele nutritive (in special Gingko Biloba) care sunt foarte eficiente si actioneaza asupra intaririi intregului organism. Folosirea uscatorului de par dupa fiecare spalare este si ea o buna metoda de stimulare a circulatiei sangelui la acest nivel.

Lipsa de minerale si vitamine este o alta cauza a parului grizonat timpuriu. Iti poti controla alimentatia in functie de sezon si sa optezi in fiecare zi pentru legume si fructe proaspete. Nu uita sa diversifici in permanenta alegerile de acest fel pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze rapid si sa nu fie nevoie sa consumi in permanenta cate ceva pentru a te satura.

O alternativa sanatoasa la fructele si legumele din alimentatie este spirulina, un tip de alga verde-albastruie, o sursa naturala de proteine vegetale, minerale si vitamine. Mai mult, micul tau regim cu spirulina poate fi si un secret al evitarii parului grizonat de la o varsta frageda.

Tratamentele de par sunt cele mai utilizate metode pentru a scapa de aceasta problema. Se aplica saptamanal sau lunar si pot fi realizate atat la saloanele cosmetice specializate, sub atenta supraveghere a unui specialist, fie acasa, din produse naturale si retete preparate de tine.

Ouale fac minuni pentru scalpul tau. La fel uleiul de masline, cel de nuca de cocos sau iaurtul. Se aplica pe parul spalat, se asteapta 30 de minute pentru a actiona in profunzime si se clateste scalpul cu apa din abundenta.

Nu uita ca oricare ar fi tratamentul pentru care optezi, evitarea stresului este factorul cheie pentru a scapa de problemele parului grizonat. Este esential sa incerci sa reduci stresul si tensiunile cu care te confrunti zilnic pentru ca pe sistem nervos pot fi declansate multe afectiuni care au drept consecinta schimbarea brusca a culorii parului tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#par grizonat tratament, #evita parul grizonat, #stres par grizonat, #alimentatie par grizonat , #tratament