Cum sa-ti tratezi naturist copilul

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 16:13
6336 citiri
Cum sa-ti tratezi naturist copilul
Foto: webmd.com

Tratamentele naturiste sunt eficiente pentru intreaga familie. Parintii, bunicii, dar si copiii pot beneficia de proprietatile curative ale plantelor, fara un efort suplimentar, avand eficienta maxima.

Durerile de dinti, micile julituri, problemele comportamentale, constipatia, lipsa poftei de mancare, febra sau hiperactivitatea sunt doar cateva dintre problemele celor mici care isi gasesc remediul in tratamentele naturiste, informeaza easyhomeremedy.com.

Atunci cand apar primii dintisori, cei mici resimt durerea si sunt foarte agitati. Neplacerile cauzate de aparitia dintilor pot fi evitate daca tii cont de cateva ponturi.

Asigura-te ca micile bucatele de morcov si mar nu lipsesc niciodata de langa patul lui. Atunci cand va simti nevoia sa muste ceva tare, fructele si legumele sunt perfecte.

Amesteca ceaiul de musetel cu un ou batut si tamponeaza gingia delicat. Proprietatile antiinflamatorii ale musetelului actioneaza asupra indepartarii durerilor si mancarimilor specifice.

Extern, adauga cateva picaturi de ulei estential de musetel si migdale intr-un pahar cu apa si maseaza obrajii si maxilarul micutului.

Mierea de albine are proprietati dezinfectante si o poti folosi intern, pe gingie. Ceaiul de musetel va inlocui apa, iar dieta va fi formata din produse lactate cu preponderenta.

Zgarieturile si juliturile dispar mai usor daca sunt tratate cu ulei esential de levantica, diluat in apa. Pentru micutii de peste sase luni, uleiul esential de levantica va fi combinat cu eucalipt, pentru tratarea micilor rani.

Dupa varsta de un an, mai poti adauga si ulei esential de arbore de ceai si muscate. Ca masura de prim ajutor, aseaza putina gheata pe rana pentru a evita inflamatiile, dupa care poti aplica tratamentul cu ulei esential.

Problemele comportamentale si lipsa apetitului

Problemele comportamentale sunt frecvente in randul micutilor. Rasfatul si lipsa refuzurilor din partea parintilor sunt principalele cauze ale aparitiei acestor probleme, care pot degenera sau sunt baza unor afectiuni grave.

Exemplul parintilor este cel mai bun remediu in aceste cazuri. Complementar unei bune comunicari parinte-copil, poti folosi cateva ponturi naturiste care il ajuta pe copil sa se linisteasca mai usor.

Fiecare lucru bun va fi rasplatit, iar interdictiile vor fi evitate. Copilul are nevoie de motivatii puternice, pentru a intelege ca ceea ce face nu este corect.

Nu iti va lipsi din casa ceaiul de tei, cel mai bun tratament pentru a obtine un somn bun. Nu se va trezi in timpul noptii si va putea sa se odihneasca mai bine.

Din alimentatie nu va lipsi carnea de peste, de pui, cereale, fructe si legume. Dulciurile, biscuitii cu miere sau prajiturile vor lipsi din bucataria ta o perioada.

Masajul este un alt tratament pentru hiperactivitate in cazul copiilor. Sedinta de realaxare a micutului va incepe de la maini si picioare. Dupa un timp, poti continua cu umerii si spatele.

In apa de baie, adauga cateva picaturi de ulei esential de musatel. Lasa-l sa se joace 30 de minute in baia relaxanta si va avea un somn linistit.

Cea mai frecventa problema a micutilor este lipsa apetitului. Pentru a-i incuraja sa se hraneasca corespunzator, vor manca de mai multe ori pe zi, in cantitati mici. Dieta va fi bogata in vitamine si nu vor lipsi sucurile naturale de portocale, pentru stimularea apetitului.

Lipsa fierului din organism poate fi o cauza a lipsei apetitului. Tocmai de aceea, legumele verzi si spanacul nu vor lipsi din alimentatie. Bananele contin si ele fier si pot fi dejunul perfect.

Constipatia si febra

Fructele si legumele, consumate la fiecare masa, regleaza scaunul micutului. Alimentele bogate in fibre regleaza digestia si protejeaza flora stomacala, pentru evitarea posibilelor complicatii.

Sucul de prune este ideal pentru indepartarea problemelor de constipatie. Fierbe cateva prune intr-o cana cu apa, iar seara, inainte de culcare, copilul va consuma compotul obtinut.

Repeta micul tratament in fiecare seara si numai dupa doua zile problemele vor disparea. Si sucul de mere are acelasi efect, dar consumat din fructe proaspete.

Consumul excesiv de lapte poate provoca uneori constipatii nedorite, iar pentru a evita aceste probleme, poti preveni aparitia lor printr-o dieta cu suc de prune sau mere, consumat seara, inainte de culcare

Ceaiul de ghimbir si lemn dulce, indulcit cu miere, este si el un remediu naturist impotriva constipatiei.

Sezonul rece favorizeaza aparitia racelilor. Cei mici nu sunt feriti de aceste afectiuni, iar febra lor iti va da batai serioase de cap.

Daca cel mic are febra, asigura-te ca este hidratat in permanenta. Ceaiurile calde, indulcite cu miere si consumate cu regularitate sunt cele mai bune remedii pentru indepartarea problemelor asociate racelilor puternice.

Aseaza pe spatele micutului o compresa cu ceai de musetel si acopera-l cu patura lui. Dupa cateva ore de somn se va simti mai bine, iar febra va disparea rapid.

Baile fierbinti in apa in care ai adaugat ulei esential de levantica, eucalipt si arbore de ceai sunt perfecte pentru tratarea febrei copilului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#copii remedii naturiste, #febra remedii naturiste , #tratament