Farmacia din casa: Bitterul suedez

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 08:42
42628 citiri
Farmacia din casa: Bitterul suedez
foto: Arhiva

Bitterul suedez este un produs suta la suta natural, obtinut din macerarea a 32 de plante medicinale in alcool. Datorita nenumaratelor lui calitati benefice asupra organismului, bitterul suedez este folosit atat intern, cat si extern.

In cartea sa "Sanatate din farmacia Domnului", Maria Treben enumera peste 40 de afectiuni care se pot trata folosind bitterul suedez. Eu ma voi opri doar la cateva afectiuni in care am folosit bitterul cu rezultate bune.

Un lucru de care trebuie sa tineti seama: inainte de a folosi bitterul suedez, agitati intotdeauna sticla in care il tineti.

Ochi obositi, inrositi, umflati: un betisor igienic se inmoaie in bitter si se ung ochii de la coada, spre interior, inspre nas. Cateva minute se tin ochii inchisi si se sta relaxat, cu fata in sus.

Urechi infundate: se inmoaie un betisor igienic in bitter si cu grija se introduce in canalul urechii. Se repeta de doua, trei ori pe zi. Acest procedeu poate fi folosit, cu bune rezultate, si de persoanele care, din diferite motive, si-au pierdut auzul, partial sau total.

Nas infundat: dupa ce se sulfa nasul, se sterg narile pe interior cu un betisor igienic inmuiat in bitter. Se procedeaza asa ori de cate ori se sufla nasul. Acest procedeu se recomanda si persoanelor care, din diferite motive, si-au pierdut simtul mirosului.

Impotriva durerilor de gat: intr-o cana de ceai caldut (de preferat din galbenele sau coada calului) se pun doua lingurite de bitter suedez, se amesteca bine si se face gargara de cel putin trei ori pe zi. E recomandat ca ultima gura de ceai cu care se face gargara sa se inghita.

Bitterul suedez poate fi folosit si ca dezinfectant impotriva juliturilor, taieturilor, a furunculilor care au spart.

Pierdere de urina din cauza racelii: dupa toaleta de seara, se unge bine, cu bitter suedez, partea de jos a abdomenului, dupa care locul se acopera imediat cu un prosop flausat si se fixeaza cu chilotul. Se procedeaza asa trei sau cinci nopti la rand, chiar daca dupa a doua sau a treia oara veti constata ca problema s-a rezolvat.

La fel se poate proceda si in cazul copiilor raciti la burtica.

Stomac incarcat, balonari: folosind bitter suedez, masati puternic lobii ambelor urechi, timp de trei sau cinci minute. Apoi, masati tamplele si fruntea. Datorita reactiei puternice pe care o va avea organismul, scapati imediat de aceasta situatie neplacuta.

Daca tremurati de frig sau din cauza unei emotii foarte puternice, faceti un ceai, de preferat din sunatoare, in care puneti doua lingurite de bitter suedez. Asezati-va in pat si beti ceaiul incet pe percursul a 10, 15 minute. Va veti reveni imediat.

Oriunde ati fi, cumparati bitter facut din plantele noastre, romanesti.

Acasa, la serviciu sau in concediu - sa aveti intotdeauna la indemana sticla cu bitter suedez, pentru dvs. sau pentru cei din jur.

Retineti!

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie - nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, este inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Credinta ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#bitter suedez, #tratament bitter suedez, #afectiuni bitter suedez , #tratament