Farmacia din casa: Negrilica are efecte afrodiziace

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 11:11
10521 citiri
Farmacia din casa: Negrilica are efecte afrodiziace

Negrilica, numita si cenusca sau negrusca, este o planta ierboasa care, la noi in tara, apare numai ca specie cultivata. A fost folosita ca planta de leac inca din antichitate, semintele sale fiind folosite de egipteni si persi, apoi de evrei si arabi, in tratarea multor afectiuni cum ar fi lepra, malaria, muscarurile de serpi veninosi, boli pulmonare.

Hipocrat, parintele medicinei, mentioneaza utilizarea acestei plante in tratarea bolilor de ficat si a tulburarilor metabolice.

Planta creste sub forma de tufa scunda, cu flori stelate alb-albastre, ca cerul senin, din care, la maturitate, se formeaza capsule pline cu seminte foarte mici, negre ca funinginea si aroma placuta. Negrilica este intrebuintata atat pentru proprietatile ei culinare, cat si terapeutice.

Pulberea obtinuta din semintele macinate de negrilica se foloseste in industria alimentara pentru condimentarea unor sortimente de branzeturi. In Liban, Iran, India, semintele de negrilica se folosesc impreuna cu alte condimente la asezonarea mancarurilor de carne si legume. Adesea, painea turceasca are ca ingredient semintele de negrilica.

Ca planta de leac, negrilica are puternice efecte antibacteriene si antivirale, scade valorile glicemiei, echilibreaza activitatea hormonala, mareste potenta sexuala, are efecte afrodisiace.

Pulberea de seminte de negrilica e folosita ca leac impotriva parazitilor intestinali. Intr-un litru de moare (zeama de varza murata) se pun la macerat, de seara pana dimineata, trei linguri de pulbere. Dimineata, maceratul se strecoara si se beau doua pahare de preparat inainte de micul dejun. Restul se bea cu o jumatate de ora inainte de celelate mese principale.

Vinul din seminte de negrilica se recomanda in bolile de stomac, astm, ameteli si stimularea poftei de mancare. De asemenea, preparatul este un afrodisiac. Intr-un litru de vin se pun la fiert doua lingurite de seminte macinate. Dupa zece minute de fiert, se lasa zece minute la infuzat si apoi se strecoara. Se bea cate un paharel de vin inainte de mesele principale.

Ca hipoglicemiant, este recomandat sa se ia cate un varf de cutit de pulbere de doua ori pe zi cu putina apa sau amestecat in miere de albine.

Retineti!

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman e inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Sa avem sanatate!

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#tratamente naturiste negrilica , #tratament