Farmacia din casa: Uleiul de masline

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 12:38
27492 citiri
Farmacia din casa: Uleiul de masline

Daca ar fi sa ne ghidam dupa scrierile lui Homer, maslinul creste pe pamantul Greciei de mai bine de 10.000 de ani. Maslinul - simbol al pacii si intelepciunii - si-a daruit dintotdeauna frunzele pentru ca din ele sa-si faca lauri marii campioni din intrecerile sportive, iar uleiul fructului - aliment si medicament - a uns de-a lungul istoriei cele mai nobile capete.

Uleiul de masline consumat regulat reduce riscul imbolnavirilor de inima, reechilibreaza colesterolul si scade tensiunea hipertensivilor.

Am inceput cu aceasta deoarece o cunostinta draga mie a aflat, dupa efectuarea unor analize medicale, ca raul care o chinuia de un timp se datora colesterolului marit si tensiunii crescute mult peste limitele admise.

I-am spus ce stiu despre uleiul de masline, i-am imprumutat chiar si o carte la tema, scrisa de un medic. Restul a fost alegerea dumneaei. Oricum, astazi se simte bine si uleiul de masline nu-i lipseste niciodata din meniu.

Folosit in alimentatie, uleiul de masline adauga gust si sanatate retetelor culinare. Este bogat in vitamina A si E, vitamine care au o actiune benefica asupra pielii si nu numai.

O cataplasma cu masline negre, zdrobite, pusa pe un abces sau furuncul, calmeaza durerile si ajuta la eliminarea puroiului. Prevenirea infectiei se face folosind bitter suedez si stergand des locul afectat cu ceai de galbenele in care s-a stors putina zeama de lamaie.

O lingura de ulei de masline luata seara, inainte de culcare, sau dimineata, pe nemancate, ajuta persoanele care sufera de constipatie.

Inainte de a folosi uleiul de masline pentru uz extern, acesta se sterilizeaza. Sticluta cu ulei, bine astupata cu un dop potrivit, se pune la fiert, la foc mic, intr-un vas cu apa. Poate fi lasata sa fiarba si cateva ore ca nu se intampla nimic. Dupa racire, eu adaug intotdeauna in uleiul astfel pregatit si o picatura de ulei sfintit, mir.

Masaj dupa baie: un masaj cu ulei de masline dupa baie este cat se poate de binefacator. Se maseaza usor toate incheieturile, talpile si degetele picioarelor, unul cate unul.

Apoi se imbraca o pajama de bumbac si se sta sub patura macar o ora. Dupa baie si masaj nu se mai iese din casa pana a doua zi.

Pentru mentinerea sanatatii urechilor: cu un betisor igienic inmuiat in ulei de masline starilizat se intra usor pe canalul urechii si se curate cu grija. Se recomanda aceasta si persoanelor care au un auz deficitar sau celor care, din diferite motive, le "pocnesc" urechile.

Impotriva nasului infundat: se sufla bine nasul si cu un betisor igienic se sterg narile pe interior. Se recurge la acest procedeu de fiecare data cand se sulfa nasul.

Folosirea acestei metode ar trebui sa devina un obicei pentru persoanele care au o respiratie greoaie sau cele care sforaie. De asemenea este recomandat si celor care sufera de rinita alergica.

Masati-va mainile cu ulei de masline sterilizat. Datorita faptului ca are in compozitia sa vitamina E, pielea mainilor va fi protejata si va imbatrani mai greu.

Pus pe crusta unei rani care nu mai trece, uleiul de masline inmoaie crusta si grabeste vindecarea fara sa lase urme.

Daca aveti dureri de ceafa si de umeri, faceti-va singuri un masaj. Uleiul de masline intra imediat in piele si va creaza o stare de bine si de liniste. Imbracati apoi o haina de lana sau de bumbac si, pentru cateva minute intindeti-va pe pat.

Retineti!

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate ca in cazul unui tratament medicamentos de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Credinta ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#ulei masline, #beneficii ulei masline, #tratament ulei masline , #tratament