Iei medicamente? Unele alimente pot deveni periculoase

Duminica, 15 Mai 2011, ora 13:59
4795 citiri
Iei medicamente? Unele alimente pot deveni periculoase

Multe alimente considerate a fi esentiale pentru o alimentatie echilibrata pot interfera cu medicamentele prescrise in cazul unor afectiuni, in sensul ca le pot anula ori diminua efectul, existand chiar posibilitatea de a le mari periculos de mult eficacitatea.

Pe lista alimentelor ce pot interfera cu mediamentele se afla sucul de grepfrut, care poate face ca medicamentele sa para mult mai puternice decat in realitate, practic dubland sau chiar tripland doza. Acesta este periculos in caz de astm, sau cand se iau medicamente pentru tratarea aritmiilor, antidepresive, anihistamice si nu numai, conform Daily Mail.

Sucul de merisor si cel de rodii au actiune inversa, intarziind efectul, acestea fiind contraindicate in cazul in care se iau antidepresive sau anticoagualnte, pe langa medicamente pentru astm.

De evitat sunt si lactatele atunci cand se iau unele antibiotice, precum tetraciclina. Un singur pahar de lapte poate scadea eficacitatea antibioticului cu 80%. Calciul din lapte poate interfera si cu medicamentele pentru osteoporoza.

Alimentele fermentate, precum branza imbatranita, sunt de evitat, de asemenea, ele interactionand cu antidepresivele si nu numai. Pot creste periculos de mult tensiunea.

Carnea, mai ales cea gatita pe gratar, trebuie evitata in caz de astm, facand medicamentele ineficiente, iar in cazul in care se iau anticoagulante nu trebuie consumate legume ce contin Vitamina K, aici intrand spanacul, varza si ceaiul verde.

Diabeticii si cei care iau medicamente pentru reducerea colesterolului ar trebui sa se fereasca de alimente prea bogate in fibre.

Multivitaminele sunt si ele periculoase, putand interactiona cu multe medicamente, mai ales cele care contin magneziu, fier, zinc si calciu. Mai ales in cazul in care se iau antiobitice, ar trebui complet uitate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente interactiune medicamente, #medicamente interactiuni, #lactate antibiotic , #tratament
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Acest articol il inteleg doar ca o recomandare de a consulta medicul pentru orice supliment alimentar pe care dorim sa-l folosim.