Iese pe piata pastila care anuleaza simptomele premenstruale

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 15:10
3710 citiri
Iese pe piata pastila care anuleaza simptomele premenstruale

O capsula care contine un cocteil din uleiuri esentiale si vitamine ar putea insemna sfarsitul chinurilor lunare a milioane de femei si, implicit, a barbatilor ce le stau alaturi. O astfel de pilula se afla deja in teste, cu rezultate extrem de promitatoare pana acum.

Testele de pana acum au aratat ca suplimentul natural poate anula pana la doua treimi din simptome, cu efecte secundare minime, relateaza Daily Mail. Se crede ca pilula, o mixtura de grasimi sanatoase si Vitamina E, face organismul mai sensibil la hormonul care face sindromul premenstrual sa fie perceput ca un adevarat chin.

In unele cazuri, in aceasta perioada femeile pot deveni chiar violente sau suferi de depresie severa. Desi sindromul premenstrual este desconsiderat de catre multi, fiind privit ca un inconvenient minor, el afecteaza 3 sferturi dintre femei, iar aproape jumatate dintre acestea spun ca le afecteaza calitatea vietii.

In plus, are si efect la nivel economic, cercetarile aratand ca productivitatea are de suferit, anual sindromul costand femeia in jur de 3.000 de lire sterline. Cat despre remediile existente, acestea includ schimbarile in dieta, hormonii si chiar antidepresivele. Din pacate, insa, nu functioneaza pentru toata lumea si, ca orice alt medicament, au efecte secundare.

Acizi grasi polinesaturati si Vitamina E

In cadrul unui studiu recent, 120 de femei au primit fie pastila aflata in teste (un trio de acizi grasi polinesaturati, de genul celor care se afla in nuci, seminte si legume verzi, si Vitamina E), fie placebo, inainte de menstruatie.

Dupa 3 luni de tratament (cu cate doua capsule, inainte de culcare), simptomele erau mult ameliorate, iar dupa 6 luni abia mai erau resimtite, mai ales in cazul femeilor care primisera doze mai mari. In unele cazuri, severitatea simptomelor a scazut chiar cu doua treimi, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Reproductive Health.

In ceea ce priveste efectele secundare, acestea au fost rare, doar o femeie suferind de dureri de stomac, in cazul alteia menstruatia intarziind, dupa cum au observat cercetatorii de la Universitatea Federala din Pernambuco, Brazilia.

Dupa cum au explicat acestia, pastila face ca organismul sa nu mai fie atat de sensibil la prolactina, un hormon vinovat de retentia fluidelor si tensiunea resimtita la nivelul sanilor.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#pastile menstruatie, #simptome menstruatie, #sindromul premenstrual, #PMS, #calmare simptome menstruatie , #tratament