Intrebuintarile curative ale rozmarinului

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 09:46
5488 citiri
Intrebuintarile curative ale rozmarinului
Foto: faeriesfinest.com

Rozmarinul nu lipseste din bucataria nici unei gospodine. Gustul aromat si usor amarui este perfect pentru prepararea pestelui, carnii de miel sau pui.

Putini stiu insa ca rozmarinul are si numeroase intrebuintari curative. Are rol tonifiant asupra vaselor capilare, tocmai de aceea este un ingredient nelipsit al cremelor de fata si produselor pentru intretinerea parului, informeaza thehealthierlife.co.uk.

S-a folosit in trecut in special pentru tratarea afectiunilor stomacului, tulburarilor digestive si migrenelor. Studiile recente insa au dezvaluit alte intrebuintari curative ale rozmarinului, iar in prezent este o planta nelipsita a multor tratamente naturiste.

Poate fi folosit si pentru prevenirea cancerului, imbunatatirea functiilor ficatului si reducerea umflaturilor. Este antioxidant si produce efecte antiinflamatorii.

Tocmai de aceea se foloseste cu succes si in tratarea astmului sau a bolior cardiovasculare. Mai mult, protejeaza structura celulara prin impiedicarea formarii radicalilor liberi.

Este o importanta sursa de vitamina E si actioneaza precum un tonic pentru musculatura, aparatul genital si tesutului nervos. Este si un remediu naturist impotriva cancerului la san, pentru ca echilibreaza secretiile hormonale.

Rozmarinul este si o planta a tineretii. Actioneaza asupra pielii deteriorate hranind-o in profunzime si te scapa de ridurile neplacute.

Poate fi folosit cu succes si in curele de slabire, pentru efectul sau diuretic, dar si in tratarea afectiunilor rinichior. Specialistii nu recomanda tratamentul naturist cu rozmarin femeilor insarcinate sau persoanelor care sufera de epilepsie ori hipertensivilor.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#rozmarin tratament naturist, #rozmarin intrebuintari curative , #tratament