Inventie medicala uimitoare a cercetatorilor britanici

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 17:50
3346 citiri
Inventie medicala uimitoare a cercetatorilor britanici
Foto: Timesc of India

Dupa varsta de 65 de ani, o fractura de sold ar putea duce la moartea unui om din patru. Oamenii de stiinta din Marea Britanie lucreaza la o metoda care sa permita diagnosticarea oaselor slabite inainte ca acestea sa se rupa si de a oferi un tratament mai eficient pentru a preintampina fracturarea.

Cercetatori de la patru universitati din Marea Britanie au conceput un cadru care furnizeaza date despre calitatea si taria tesutului osos al pacientilor.

Cercetarea va aduna date clinice utilizand tehnici avansate de imagistica ce arata interiorul osului la un nivel microscopic, comparativ cu radiografia conventionala prin care se poate determina doar densitatea minerala osoasa (DMO).

Deoarece osul nu contine material complet solid, ci si tesut osos poros, instrumentul conceput va masura densitatea oaselor si ofera in acelasi timp informatii esentiale privind diagnosticul individual al pacientilor, precum si identificarea planului de tratament cel mai eficient ca urmare a uzurii generale sau a unei fracturi, informeaza Times of India.

Analiza calitatii osului efectuata la un nivel microscopic, va ajuta industria farmaceutica pentru a intelege procesele biologice relevante si de a dezvolta medicamente mai bune, dar ofera si medicilor mai multe informatii despre structurile osoase specifice ale pacientilor, ceea ce inseamna un tratament mai eficient.

Dr. Yuhang Chen, un expert in biomecanica la Scoala de Inginerie si Stiinte Fizice de la Universitatea Heriot - Watt, a declarat: "In prezent, aproximativ 25 % dintre pacientii in varsta de 65 - 80 de ani mor dupa o fractura de sold. Acest procentaj ar putea fi redus prin utilizarea noului instrument".

"In plus, fata de tehnologiile existente, cercetarea noastra va ajuta doctorii in evaluarea calitatii si a tariei tesutului osos al pacientilor, ceea ce inseamna diagnosticarea mai eficienta si mai detaliata a conditiilor individuale, precum si capacitatea de a estima probabilitatea aparitiei unei fracturi de oase. De asemenea, acest lucru va permite oamenilor sa traiasca un stil de viata mai flexibil dupa o fractura de sold", a punctat expertul.

Dr. Chen colaboreaza in prezent cu oameni de stiinta de la Universitatile din Liverpool, Edinburgh si Durham, pentru a crea noul instrument de diagnosticare, intr-un proiect finantat de Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#instrument diagnosticare oase, #analiza microscop a oaselor, #cercetare fracturi oase , #tratament
Comentarii