Lemnul dulce, remediu impotriva reumatismului

Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 13:27
5037 citiri
Lemnul dulce, remediu impotriva reumatismului

In scop terapeutic, de la lemnul dulce, cu denumirea stiintifica Glycyrrhiza glabra, planta iubitoare de lumina si soare, care creste, de obicei, in albiile secate ale raurilor, se foloseste radacina, foarte bogata in zaharuri, de cateva ori mai dulce decat zaharul.

Preparatele din radacina de lemn dulce se recomanda in reumatism si artrite, dismenoree, ulcer gastric, traheita, faringita, bronsita, constipatie, calculoza renala si biliara, hirsutism, infertilitate, reactii alergice si matreata.

S-a constatat ca radacina de lemn dulce, folosita din cele mai vechi timpuri ca remediu impotriva tusei, contine numerosi compusi chimici, care asigura sanatatea stomacului, a sistemului respirator si chiar osos.

Radacina de lemn dulce se administreaza sub forma de infuzie combinata, tinctura si pulbere. Infuzia combinata se obtine punand de seara, la macerat, trei, patru lingurite de lemn-dulce intr-o cana de apa. Dimineata se filtreaza si lichidul rezultat se pune deoparte. Peste planta ramasa se toarna o cana de apa clocotita si se lasa sa se raceasca. Dupa racire, infuzia se filtreaza, apoi se combina cele doua extracte, obtinandu-se astfel un preparat ce poate fi folosit atat intern, cat si extern.

Infuzia combinata se recomanda impotriva tusei uscate si a bronsitelor, cate una, doua cani pe zi, dar si impotriva matretei. Ca sa scapi de matreaza, dupa ce te-ai spalat pe cap, fa o inmuiere a parului, de cinci minute, intr-un lighean, cu infuzie de lemn dulce.

Tinctura din radacina de lemn dulce se poate prepara si acasa si poate fi folosita timp de doi ani de la data la care a fost culeasa planta. Se pun la macerat zece linguri de planta maruntita, intr-o jumatate de litru de alcool de 70 de grade, timp de doua saptamani, intr-un borcan inchis ermetic.

La sfarsitul intervalului, continutul borcanului se filtreaza prin tifon si tinctura se pastreaza la rece si intuneric, in sticle mici, inchise la culoare. De regula, se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de trei, patru ori pe zi impotriva osteoporozei, a tulburari de premenopauza, reumatismului, infertilitatii, reactiilor alergice, hirsutism.

In caz de reactii alergice, se iau, timp de 10 zile, cate doua, patru lingurite de tinctura pe zi. In osteoporoza, prevenire si combatere, se fac cure cu tinctura de cate trei saptamani si doua saptamani de pauza. Se ia cate o lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, de trei ori pe zi. Preparatul este foarte bogat in estrogeni naturali, substante hormonale care favorizeaza la femei asimilarea calciului si mentinerea densitatii osoase normale.

In tulburari specifice premenopauzei, ca bufeuri, transpiratie, iritabilitate, timp de trei luni, se iau zilnic trei, patru lingurite de tinctura, timp de doua saptamani, cu pauza de o saptamana, dupa care se reia administrarea preparatului pentru alte doua saptamani.

Impotriva reumatismului si a reumatismului degenerativ se iau zilnic, trei, patru lingurite de tinctura, timp de trei saptamani, cu zece zile pauza.

Pulberea se obtine macinand radacina bine uscata si maruntita in rasnita de cafea. Pulberea se recomanda, cate o jumatate de lingurita de trei ori pe zi, pe stomacul gol, in hepatita virala si ulcer gastric.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Lemn dulce tratament, #lemn dulce tuse, #lemn dulce sanatate, #lemn dulce ulcer , #tratament