Medicina integrata Sciencemed ofera un tratament personalizat si eficient in tratarea astmului bronsic

Advertorial
Duminica, 21 Ianuarie 2018, ora 09:00
32823 citiri
Medicina integrata Sciencemed ofera un tratament personalizat si eficient in tratarea astmului bronsic
Foto: CC0 Creative Commons

Astmul bronsic este o boala care afecteaza caile aeriene ce conduc aerul catre plamani, dintre care bronhiile sunt cele care sufera un important proces inflamator.

La astmatici bronhiile se ingusteaza, fenomen ce conduce la aparitia dificultatilor in circulatia aerului, atat la inspiratie, cat si la expiratie.

Cauzele provocatoare de astm

Principalii factori ce determina ingustarea cailor aeriene ce determina simptomele de astm sunt contractia fibrelor musculare situate in jurul bronhiilor (spasm bronsic), iritarea si congestia mucoasei bronsice si acumularea de mucus vascos anormal in interiorul bronhiilor.

La majoritatea copiilor bolnavi de astm si la aproape jumatate din adulti boala se produce prin mecanisme alergic-inflamatorii la substante prezente in aer, care declanseaza in organism eliberarea unor mediatori (cum ar fi de exemplu histamina), care declanseaza contractia bronsica.

Un alt procent de pacienti dezvolta boala astmatica avand ca trigger (factor declansator) infectii virale repetate cu virusuri agresive.

Intotdeauna la acesti pacienti exista un teren genetic innascut care predispune la imbolnavire si favorizeaza hiperreactivitatea bronsica.

Aceasta reprezinta un raspuns exagerat al cailor aeriene la stimuli exteriori (aer rece, efort fizic, fum de tigara sau alti poluanti inhalati, alergeni, infectii virale etc.), dar si la stimuli de natura psihologica precum stresul.

Astmul este boala cronica cea mai raspandita la copii. In cursul ultimilor 50-100 de ani a avut loc o crestere sensibila a numarului de cazuri de alergii si astm.

Predispozitia la alergii si la astm este ereditara, boala aparand deseori la mai multi membri din aceeasi familie.

Manifestarile bolnavilor cu astm

Astmaticii se plang de crize de sufocare ce apar brusc in diferite circumstante, deseori asociate cu o tuse iritanta care, foarte rar, poate fi singurul simptom al bolii. Respiratia este suieratoare si atrage atentia pacientului si celor din jur.

Majoritatea persoanelor afectate remarca singure in ce context apar problemele lor, aceste observatii ajutand la descoperirea originii si factorilor declansatori ai astmului.

Tratarea astmului in clinicile ScienceMed

Diagnosticul astmului bronsic este stabilit de catre o echipa medicala formata din medicul de familie, medicul internist, pneumologul si alergologul, pe baza examenului clinic, testelor respiratorii, cutanate si a testelor de provocare.

In mod clasic, tratamentul astmului presupune administrarea de medicamente bronhodilatatoare si antiinflamatorii (cortizonice si inhibitori de leukotriene).

Desi aceste metode terapeutice au cunoscut evolutii remarcabile, tot mai multe cazuri de astm se agraveaza sever si sa nu mai raspund la tratament deoarece pacientii devin corticodependenti si/sau corticorezistenti, aparand astfel multe efecte secundare si comorbiditate.

Medicina Integreta Sciencemed aduce un avantaj nepretuit in tratarea cazurilor de astm bronsic printr-o abordare noua cu ajutorul a doua metode moderne: Electrosomatografia interstitiala (EIS) si Biorezonanta Paul Schmidt, completate de homeopatie, terapie florala Bach, gemoterapie si fitoterapie.

Acestea ajuta la o apreciere de mare subtilitate a starii intregului organism deoarece se stie ca a trata o parte a corpului fizic fara a se lua in considerare restul organismului ca un tot nu ofera o posibilitate reala de vindecare.

Electrosomatografia interstitiala permite aprecierea starii metabolice celulare, a microcirculatiei si oxigenarii tesuturilor tuturor organelor, realizandu-se chiar o investigare tintita si amanuntita la nivelul cailor respiratorii, plamanilor, sistemului ganglionar limfatic si celulelor implicate in dezvoltarea astmului.

In plus, metoda permite si verificarea eficacitatii tratamentelor si prevenirea eventualelor efecte secundare ale acestora.

Cu ajutorul Biorezonantei se realizeaza desensibilizarile la alergeni, "sterilizand" corpul energetic si implicit cel fizic de prezenta agentilor patogeni (bacterii, virusuri). Metoda ajuta la aflarea eficientei metodelor de tratament alese chiar in timpul testarii.

Cazuri clinice

  • Copilul M.D., 7 ani, manifesta de la varsta de 5 ani episoade frecvente de tuse iritativa in circumstante variate (niciodata aceleasi) si infectii respiratorii repetate asociate cu tuse intensa si suieraturi la respiratie. In familia copilului exista antecedente de astm bronsic. In urma testarilor efectuate in Clinica Sciencemed, la testarea EIS se pun in evidenta tulburari metabolice importante sugestive pentru o inflamatie cronica intestinala si moderate pentru o inflamatie cronica bronsica. Biorezonanta a evidentiat blocaje energetice majore la nivelul cailor respiratorii, alergii multiple, precum si o poluare parazitara semnificativa. Pacientului i s-au recomandat remedii homeo si gemoterapice, desensibilizari alergice si echilibrare energetica de 2 ori pe saptamana. In prezent copilul urmeaza tratament de 9 luni, timp in care numarul si gravitatea simptomelor respiratorii s-au diminuat cu 80%.

  • Pacienta J.P., 43 de ani, este astmatica de la varsta de 10 ani. De aproximativ 2 ani sufera si de anxietate insotita uneori de atacuri de panica. Boala s-a instalat dupa o bronsita spastica severa care a cedat foarte greu la tratamentul de sinteza. In momentul prezentarii la clinica noastra doamna avea crize de astm de 2-3 ori pe saptamana, chiar si sub tratament inhalator cu corticoizi si betamimetice cu actiune lunga. Dupa 11 luni de tratament homeopatic, gemoterapic, fitoterapic, cate 3 sedinte de echilibrare energetica pe saptamana si terapie florala Bach pacienta a renuntat la terapia cortizonica orala si isi administreaza o singura doza de medicament inhalatoriu pe zi. De asemenea, a devenit mult mai linistita iar atacurile de panica s-au remis complet. In prezent crizele apar doar o data la 4 sau 5 saptamani, cu o intensitate mult diminuata.

Medicina integrata Sciencemed ofera o metoda de abordare holistica a pacientului atat din punct de vedere al diagnosticului cat si al tratamentului.

Fiecare pacient este unic si va primi un tratament personalizat care tine cont atat de afectiunile fizice, cat si de stilul de viata si starea emotionala in momentul prezentarii la consultatie.

Tratamentul homeopat actioneaza in plan fizic, mental si emotional, terapia florala Bach ajuta la restabilirea echilibrului emotional iar sedintele de echilibrare energetica cresc vitalitatea organismului.

Pentru noi sanatatea nu inseamna doar absenta bolii, starea de sanatate reprezinta o armonie in plan fizic, mental, celular si energetic.

Dr. Mihaela Raisa Dascalu

Clinica Sciencemed Bucuresti

www.sciencemed.ro

Clinici Sciencemed in Romania:

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#tratament homeopat, #Clinica Sciencemed, #tratament astm bronsic , #tratament