Metode inedite de a scapa de durere

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 10:12
5777 citiri
Metode inedite de a scapa de durere
Foto: whatsyourconundrum.com

Atunci cand trecem prin experiente mai putin placute, e bine sa stim cateva trucuri pentru a reduce durerea. Dragostea, ghimbirul si arta se afla printre metodele cele mai bune.

Studiile au aratat ca, in cazul in care te lovesti cu un ciocan, de exemplu, pentru a reduce durerea trebuie doar sa te uiti la locul lovit. Informatiile sunt oferite de editia in limba engleza a publicatiei Men's Health.

Au fost efectuate chiar experimente in care persoanele erau puse sa se uite la locul dureros pentru a vedea cat rezista in fata durerii. Rezultatele au aratat ca metoda functioneaza foarte bine. Totul se datoreaza imaginii pe care propriul nostru creier si-o formeaza in legatura cu corpul. Iar creierul are o influenta mare asupra senzatiei de durere.

Si ghimbirul are proprietati importante in acest sens. El lupta impotriva greturilor si a cancerului de colon. Este unul dintre alimentele cu puteri miraculoase. Un supliment de doua grame luat zilnic reduce durerea cauzata de exercitiile fizice cu 25%. Este ceea ce au indicat studiile efectuate in anul 2010 de cercetatori de la Universitatea din Georgia.

O alta metoda este privitul la o pictura. Cea mai eficienta este Mona Lisa. Italienii au facut experimente in anul 2008 si au constatat ca picturile reduc durerea. In experimentele efectuate, voluntarilor le-a fost provocata durere fizica de intensitate mica si au fost pusi sa priveasca picturi. Ei au spus ca, atunci cand priveau lucrari frumoase, durerea era simtita mai putin.

Dragostea reduce si ea durerea. A fi indragostit inseamna, din acest punct de vedere, a nu simti durere. Un experiument edificator a fost efectuat la Universitatea Stanford. In acest caz, creierul nu mai proceseaza corespunzator senzatia de durere, fiind preocupat cu activarea unor centri in care este implicata dragostea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#metode inedite reducere durere, #ghimbir durere, #arta durere, #dragoste durere , #tratament