Mituri despre mahmureala

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 07:53
6644 citiri
Mituri despre mahmureala
Foto: funxite.ro

Mahmureala este starea resimtita dupa o seara in care ai facut abuz de alcool. Gatul uscat, durerile de cap, apatia, durerile musculare, toate acestea sunt proprii mahmurelii. Exista cateva mituri, sau tratamente improprii recomandate, pe care ar trebui sa le cantaresti de doua ori inainte sa le urmezi.

Primul mit intampinat a doua zi dupa petrecere este legat de faptul ca mahmureala este o stare normala, nu pune in pericol starea de sanatate, ba mai mult, amuzamentul si umorul sunt cele mai frecvente reactii create de mahmureala, informeaza webmd.com.

In realitate, aceasta stare este raspunsul organismului in urma unei intoxicatii cu alcool, cu actiune directa asupra sistemului nervos central. De aici apar migrenele foarte puternice, ameteala si starea de voma. Mai mult, vizitele dese la baie se datoreaza deshidratarii organismului tau. In aceste momente sistemul imunitar este slabit, iar oboseala si durerile de stomac devin suparatoare, deci cu mahmureala nu este de glumit, ea trebuie tratata.

O prejudecata legata de abuzul de alcool este legata de faptul ca aceste stari sunt proprii barbatilor. In realitate, atat femeile cat si barbatii, in procente egale, abuzeaza de alcool si resimt mahmureala suparatoare de a doua zi. Deci sa nu te mire daca o domnisoara gingasa are aceleasi simtome ale mahmurelii precum un barbat care face des acest lucru, caci abuzul de alcool este o problema generala.

Nu trebuie sa bei foarte mult pentru ca a doua zi sa fii mahmur. Dimpotriva, uneori resimti mahmureala chiar si dupa o bere, daca organismul tau nu este obisnuit cu alcoolul. Deci un alt mit despre mahmureala este acela ca trebuie sa bei foarte mult pentru a te simti rau a doua zi, lucru complet neadevarat.

Exista bautori mai vechi care considera ca mahmureala resimtita de la vinul in exces consumat este cea mai blanda. In realitate, specialistii au spus ca taninul continut de vinul rosu este responsabil de migrenele puternice, la fel lichiorul sau whisky-ul. Cele mai blande alegeri insa sunt berea, vodka sau ginul, spun specialistii care ii contrazic pe cei care cred acest mit legat de mahmureala.

Exista un mit legat de consumul de vin dupa bere, despre care multi bautori cred ca ar fi "placere". Specialistii avertizeaza ca orice bautura consumata dupa cateva pahare de bere va fi mult mai bine asimilata. In consecinta, berea creste apetitul pentru alcool. Dar daca ai consumat o alta bautura dupa care ai continuat cu berea, starea de mahmureala resimtita nu va fi atat de acuta.

A manca ceva gras inainte de culcare, imediat dupa ce ai ajuns de la petrecere, este complet contraindicat. Mitul aceste este demontat de parerea specialistilor care avertizeaza ca grasimile favorizaza absorbtia alcoolului in organism, deci mai bine te hidratezi decat sa mananci.

Mai mult, pastilele pe care vrei sa le iei inainte de culcare sunt complet ineficiente dimineata, atunci cand migrenele isi vor lasa amprenta asupra starii tale. Se recomanda pastila de cap dimineata, daca te resimti dupa noaptea de petrecere.

Un alt mit al mahmurelii este ca alcoolul te ajuta sa ai un somn bun. Acest lucru poate fi adevarat in cazul unui pahar consumat seara, inainte de culcare. In cazul abuzului insa, acest lucru te va impiedica sa adormi, iar daca vei reusi vei fi agitat, te vei trezi des, deci sa nu crezi ca vei avea un somn de bebelus daca abuzezi de alcool.

Cafeaua nu este un remediu pentru mahmuri, dimpotriva, le acutizeaza migrenele, deci mitul potrivit caruia te poti trata dupa o noapte de petrecre cu o ceasca de cafea s-a demontat. Trebuie sa stii ca cea mai buna metoda de a respecta recomandarile corecte ale medicilor pentru tratarea mahmurelii este sa nu ajungi sa fii mahmur. Incearca sa nu abuzezi de alcool ci daca iesi cu prietenii, opreste-te atunci cand simti ca nu mai ai control asupra ta.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#mahmureala mituri, #mahmureala recomandari, #mahmureala tratament , #tratament
Comentarii
Poza buburuza53
buburuza53
rank 5
DIMINEATA O IEI DE LA INCEPUT.