Ziare.com

Ne putem schimba culoarea ochilor!

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 21:06

   

Ne putem schimba culoarea ochilor!
Un medic chirurg francez a pus la punct o tehnica prin care ne putem schimba nuanta ochilor. Interventia a fost deja efectuata la o pacienta de 49 de ani.

Medicul Francis Ferrari este autorul unei duble interventii: o operatie de tratare a presbiopiei si tatuajul corneei, informeaza Top Sante. Aceasta tehnica a fost prezentata de medic in "Jurnalul francez de oftalmologie".

Mai exact, presbiopia (pierderea capacitatii ochilor de a focaliza obiectele apropiate, aparuta pe masura inaintarii in varsta) unei paciente de 49 de ani a fost operata prin tehnica laser cu femtosecunde, in cursul careia medicul a schimbat culoarea ochilor acesteia.

Cu ajutorul tehnicii "Presbyring", chirurgul trateaza presbiopia creand un mic inel in axul vizual cu ajutorul laserului. Diametrul acestui inel, in care a fost injectat un pigment negru, permite imbunatatirea vederii de aproape si intermediare a ochiului non dominant, fara sa altereze vederea de departe.

Pentru aceasta interventie, medicul Ferrari a ales coloranti medicali (Biochromaderm), care sunt acceptati pentru corneea umana, dar si pentru repararea cromatica la nivelul pielii (mascarea unui tatuaj, cicatrice).

Pacienta a fost operata cu anestezie locala, la ambii ochi, intreaga interventie durand 30 de minute. Potrivit medicului, pacienta a fost multumita de rezultat.
Initial, medicul a testat procedura pe ochi de porc.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2587 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor