Ziare.com

Ne putem schimba culoarea ochilor!

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 21:06

   

Ne putem schimba culoarea ochilor!
Un medic chirurg francez a pus la punct o tehnica prin care ne putem schimba nuanta ochilor. Interventia a fost deja efectuata la o pacienta de 49 de ani.

Medicul Francis Ferrari este autorul unei duble interventii: o operatie de tratare a presbiopiei si tatuajul corneei, informeaza Top Sante. Aceasta tehnica a fost prezentata de medic in "Jurnalul francez de oftalmologie".

Mai exact, presbiopia (pierderea capacitatii ochilor de a focaliza obiectele apropiate, aparuta pe masura inaintarii in varsta) unei paciente de 49 de ani a fost operata prin tehnica laser cu femtosecunde, in cursul careia medicul a schimbat culoarea ochilor acesteia.

Cu ajutorul tehnicii "Presbyring", chirurgul trateaza presbiopia creand un mic inel in axul vizual cu ajutorul laserului. Diametrul acestui inel, in care a fost injectat un pigment negru, permite imbunatatirea vederii de aproape si intermediare a ochiului non dominant, fara sa altereze vederea de departe.

Iti mai trebuie niste bani pentru noua masina? Incearca adevaratul credit online de la Libra Internet Bank. Online, adica fara niciun drum la banca. Poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Si primesti banii in cont in doar cateva minute. Afla mai multe!

Pentru aceasta interventie, medicul Ferrari a ales coloranti medicali (Biochromaderm), care sunt acceptati pentru corneea umana, dar si pentru repararea cromatica la nivelul pielii (mascarea unui tatuaj, cicatrice).

Pacienta a fost operata cu anestezie locala, la ambii ochi, intreaga interventie durand 30 de minute. Potrivit medicului, pacienta a fost multumita de rezultat.
Initial, medicul a testat procedura pe ochi de porc.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2569 ori

» Libertatea.ro

Au scazut pensiile!

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor