Practici alternative in tratarea astmului

Vineri, 07 Mai 2010, ora 10:52
7845 citiri
Practici alternative in tratarea astmului
Foto: .babble.com

Astmul este o afectiune cronica a plamanilor, iar crizele constau in lipsa de aer, respiratie suierata, apasarea in piept si tuse. Caile respiratorii sunt foarte sensibile la schimbarile de mediu, iar mucusul care se secreta in cantitate mare obtureaza caile respiratorii.

Mai mult, stresul, emotiile puternice, exercitiul fizic si fumul (de tigara, parfumul, poluarea) influenteaza decisiv evolutia afectiunii. Specialistii americani sunt de parere ca un control mental este un bun instrument in procesul de vindecare al bolii, pentru ca sunt eliminate stresul, emotiile, sistemul imunitar se intareste si astfel nu mai influenteaza in mod negativ activitatea plamanilor, informeaza howstuffworks.com.

Existra tratamente alternative pentru astm, care constau in concentrarea si eliminarea tensiunilor corporale. Tehnica de biofeedback poate fi eficienta pentru ca ajuta la eliminarea tensiunilor corporale si astfel crizele de astm vor fi cu mult diminuate.

Exercitiile de respiratie pot fi si ele o buna alternativa, dar specialistii recomanda evitarea expiratiei pe gura. Starea de hipnoza, ca practica de reglare a respiratiei, poate fi si ea eficienta. Meditatia este poate cea mai rapida metoda alternativa pentru limitarea crizelor astmatice. La el si yoga, care ajuta la reglarea respiratiei si relaxarea musculara.

Specialistii americani recomanda persoanelor care au astm sa faca in fiecare dimineata cateva exercitii de relaxare si respiratie. Asezat pe podea, cu picioarele incrucisate si spatele drept, inspira usor timp de sase secunde. Expira tot sase secunde si repeta procedura de zece ori.

O alta practica alternativa in tratamentul astmului este terapia nutritionala, prin care sunt indepartati din alimentatie toti posibilii alergeni, optand pentru alimente bogate in minerale si vitamine.

Dieta vegetariana este cea mai recomandata in astfel de cazuri pentru ca limiteaza cu totul riscul contactarii alergenilor continuti de produsele de origine animala. Mai mult, la fiecare masa se vor consuma alimente bogate in vitamina C, pentru intarirea sistemului imunitar, dar si in seleniu si vitamina E.

Si magneziul este foarte important pentru persoanele care au probleme respiratori, vitamina B6 si B12, deci orienteaza-ti dieta catre alimentele care contin aceste minerale.

Mai poti opta si pentru acupunctura, tratament chiropractic, homeopatic sau cel naturist, pe baza de plante medicinale. Sunt recomandate ghimbirul, ardeiul rosu, piperul si varza, consumate zilnic, dar toate acestea dupa recomandarile medicului specialist.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#astm practici alternative, #astm acupunctura, #astm plante medicinale, #astm tratament homeopat , #tratament