Remedii naturiste excelente din resturi vegetale

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 09:24
5447 citiri
Remedii naturiste excelente din resturi vegetale

Resturile vegetale pe care cel mai adesea, ne grabim sa le aruncam la cosul de gunoi, din lipsa de informare, ascund in ele adevarate depozite de vitamine, minerale si fibre alimentare. Inainte de intrebuintare, fructele si legumele se spala foarte bine, in mai multe ape.

Cojile de mere se pun la uscat intr-un loc luminos si uscat. Iarna pot fi puse langa o sursa de incalzire, soba sau calorifer. In caz de insomnie, o infuzie din coji de mere te ajuta sa scapi de noptile albe. Peste doua linguri de coji de mere se toarna 200 ml de apa clocotita si se lasa zece minute la infuzat.

Pentru gust, se adauga putina miere de albine, de preferinta poliflora, si se bea seara, cu doua ore inainte de culcare. Impotriva crampelor la stomac se bea aceeasi infuzie, facuta din coji de mere, cate o cana, de trei ori pe zi.

Pentru tratarea bronsitelor si a reumatismului se face un macerat din coji de mere, bine uscate si apoi, pisate. La un litru de apa, se pun opt linguri de pulbere si se lasa la macerat 12 ore. Se beau cate trei cani pe zi.

Cu frunzele de morcov pe care, de obicei, le rupem si le aruncam la cosul de gunoi al pietii, se pot face tratamente cu adevarat miraculoase. Ceaiul preparat dintr-o lingurita de frunze maruntite la 250 ml de apa ajuta la remineralizarea sugarilor si a copiilor mici.

Dupa ce fierbe cinci minute, vasul se acopera si se lasa la racit. Pentru sugari, se recomanda cate o lingurita de ceai de trei ori pe zi, cate trei linguri pe zi copiilor intre doi si patru ani si sase linguri pe zi copiilor de cinci, sase ani.

Decoctul din frunze de morcov este foarte eficient impotriva eczemelor, ranilor si arsurilor. Se pun cataplasme inmuiate in decoct. Cine are afte sau stomatita poate face gargara cu acest decoct de cateva ori pe zi.

Cataplasmele din frunze proaspete de morcov, taiate marunt si terciuite, cat sa se obtina o pasta, se aplica pe furuncule, abcese, ulceratii ale gambei, pecingine, cu rezultate remarcabile.

Nu aruncati nici coditele de la cirese. Spalati-le bine, lasati-le la scurs si puneti-le la uscat. Ceaiul din codite de cirese este un remediu excelent impotriva bolilor de rinichi, pielonefrite si cistite. La o jumatate de litru de apa se adauga o mana de codite de cirese si, dupa ce da in clocot, se lasa la racit, se strecoara si se bea, pe parcursul zilei, in mai multe reprize.

Pentru combaterea diareei se face un decoct din zece codite la 250 ml de apa. Se fierbe 20 de minute si se lasa sa se raceasca tot 20 de minute. Se beau trei cani pe zi, cu efect imediat.

Coditele de visine combat nu numai afectiunile renale ci si migrenele, artritele, guta si edemele. O lingurita de codite uscate se pune la fiert in 200 ml de apa, timp de zece minute dupa care se strecoara. Se beau doua cani de ceai pe zi.

Improspatati si parfumati aerul din camera in care lucrati tinand pe masa ori pe calorifer, in vasul cu apa, coji de portocale ori de lamai.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#coji mere remedii, #remedii resturi vegetale, #morcovi remedii naturiste , #tratament