Remedii pentru incontinenta urinara

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 21:26
10471 citiri
Remedii pentru incontinenta urinara

Incontinenta urinara, adica pierderea necontrolata a unor cantitati de urina, este mai frecventa la femei decat la barbati.

Simptomele mai grave, cum ar fi dureri la urinare, incontinenta insotita de contact sexual dureros, urina tulbure sau cu firicele de sange, cantitati mai mari pierdute necontrolat sau incontinenta insotita de amorteala si slabiciune in brate si picioare, trebuie sa te trimita la un medic specialist de urgenta.

Pentru incontinenta moderata insa, care inseamna pierderi de urina determinate indeosebi de unele activitati fizice cum ar fi tusitul, stranutatul, saritul, ridicarea de greutati, pot fi luate mai multe masuri, conform MSN.

1. Evita cafeina

Aceasta este cunoscuta la scara larga pentru efectul ei diuretic si, in plus, irita vezica urinara. Cafeina se gaseste in cafea, unele ceaiuri, bauturile energizante, dar si in ciocolata si in unele medicamente. Potrivit specialistilor, cantitatea de cafeina consumata zilnic nu ar trebui sa depaseasca 200 de miligrame, ceea ce inseamna aproximativ 300 de mililitri de cafea.

O solutie ar fi cafeaua decofeinizata, dar pentru unele persoane si aceasta este iritanta, ca si ceaiul.

2. Fa exercitii speciale

Exercitiile Kegel sunt foarte eficiente in tratarea incontinentei urinare, rezultatele fiind vizibile dupa primele 2-3 de luni. Acestea constau in contractia muschilor pelvieni, dar trebuie facute corect. Pentru identificarea acestor muschi, incearca sa opresti fluxul urinar in timpul mictiunii; cei pe care ii vei simti ca se incordeaza sunt cei pelvieni. Nu repeta insa acest lucru de prea multe ori deoarece poate duce la disfunctii urinare.

Odata ce ti-ai dat seama care sunt muschii pelvieni incordeaza-i in timp ce numeri incet pana la patru si apoi relaxeaza-i. Repeta timp de doua minute, de cel putin trei ori pe zi. Asta inseamna aproximativ 100 de repetari zilnic.

3. Slabeste daca ai kilograme in exces

Chiar si cateva kilograme date jos pot reduce numarul pierderilor de urina.

4. Incearca sa reduci stresul

Agitatia, stresul si anxietatea amplifica intr-un mod negativ senzatiile din corp, printre care si cea de a urina. Multe persoane simt chiar o nevoie urgenta de a merge la toaleta atunci cand se enerveaza. Indicat ar fi insa sa incerci sa te calmezi, sa respiri adanc, si abia dupa ce te-ai linistit sa dai curs nevoii.

De asemenea, straduieste-te sa iti acorzi o ora pe zi in care sa faci ceva ce iti place, ceva doar pentru tine, pentru a combate stresul.

5. Tine cont de cum sa bei lichidele

Daca poti, este mai bine sa bei putina apa des, pe tot parcursul zilei, decat sa bei de cateva ori cantitati mari. In plus, incearca sa eviti lichidele cu 3-4 ore inainte de culcare, mai ales daca te duci des la toaleta in cursul noptii. Cantitatea recomandata de apa este de opt pahare pe zi, pentru a preveni deshidratarea.

6. Renunta la fumat

Daca fumezi, lasa-te de acest obicei deoarece nicotina si alte chimicale din tutun pot irita vezica urinara.

7. Foloseste absorbante speciale

Pentru incontinenta urinara au fost create absorbante urologice care sunt disponibile in mai multe variante si forme, in functie de gradul de incontinenta. Acestea pot absorbi o cantitate de lichid de 50 pana la 500 de ori mai mare decat greutatea lor si neutralizeaza mirosurile neplacute.

8. Evita constipatia

Constipatia poate contribui la aparitia incontinentei, prin urmare incearca sa eviti acest lucru in special avand o dieta bogata in fibre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incontinenta urinara, #incontinenta urinara sfaturi, #remedii incontinenta urinara, #pierderi urina, #remedii pierderi urina , #tratament
Comentarii