Scapa de insomnii cu valeriana

Joi, 07 Iunie 2012, ora 08:56
10820 citiri
Scapa de insomnii cu valeriana

Sutele de studii medicale, intreprinse mai ales in ultimele patru, cinci decenii, atesta toate acelasi lucru si anume ca valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii in tratarea tulburarilor emotionale, precum si a bolilor fizice asociate lor. Popular, in functie de zona, valeriana se mai numeste odolean, gusa porumbelului, iarba pisicilor ori navalnic.

In scop terapeutic, de la valeriana se foloseste radacina care poate fi procurata de la plafar sau de la magazinele de produse naturiste. Valeriana poate fi administrata sub forma de ceai, macerat sau decoct, pulbere si tinctura.

Maceratul de valeriana se obtine adaugand o lingurita de radacina de valeriana sau 10 grame pulbere intr-un sfert de litru de apa. Amestecul se lasa 10-12 ore, se filtreaza si se bea cald, cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10, 15 minute, cu jumatate de ora inaninte de culcare. Dupa gust ori preferinte se poate adauga si putina miere de albine.

Daca preferi decoctul, atunci fierbe o lingurita de pulbere de valeriana intr-un sfert de litru de apa si bea-l seara, inainte de culcare.

Pulberea de valeriana se obtine prin macinarea plantei in rasnita electrica de cafea si se depoziteaza intr-un borcan inchis ermetic, la loc uscat si intunecos. E recomandat sa se macine atata planta cat se foloseste in doua saptamani deoarece, dupa aceasta perioada, valeriana isi pierde din calitati. Pulberea se administreaza ca somnifer si calmant, dar si impotriva colicilor stomacale cate jumatate de ligurita pe stomacul gol, de trei, patru ori pe zi.

Tinctura de valeriana se poate procura de la orice farmacie, plafar sau magazine de produse naturiste, dar poate fi preparata si in casa, in felul acesta fiind sigur ca produsul e suta la suta natural.

Ca sa obtii tinctura, pune sase, sapte linguri de radacina tocata de valeriana intr-o sticla de o jumatate de litru sau borcan si toarna apoi alcool alimentar, vodca sau rachiu facut in gospodarie. Vasul se lasa intr-un loc luminos timp de doua saptamani, dupa care se filtreaza si produsul se pastreaza la rece si intuneric, in sticle mici, inchise la culoare. Tinctura poate fi folosita timp de doi ani de la data la care a fost culeasa planta.

Pentru tratarea problemelor emotionale, pentru tinerea sub control a poftei de mancare si contra problemelor cardiovasculare se iau cate 50 de picaturi de valeriana de patru ori pe zi. Impotriva insomniei se iau una, doua lingurite de tinctura, diluate in putina apa, cu 15-20 de minute inainte de culcare.

Atentie! Nu consuma valeriana in exces si neintrerupt. Marirea dozei nu inseamna si marirea efectului terapeutic. Valeriana nu se administreaza copiilor sub 18 ani.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plante cu efect calmant, #ceaiuri calmante, #insomnie tratamente naturiste, #valeriana insomnie , #tratament