Solutii naturiste pentru parul tau

Duminica, 23 Mai 2010, ora 08:41
16156 citiri
Solutii naturiste pentru parul tau

Pentru tratarea si ingrijirea parului, dar si pentru rezolvarea unor afectiuni ale pielii capului, exista o serie de solutii naturale eficiente, care pot fi preparate in casa, din plante, si iti pot oferi stralucire si sanatate.

Plantele sunt cele mai bune prietene ale unui par sanatos si frumos si mai mult de atat, le puteti folosi direct acasa, fara a da banii pe tratamente scumpe bazate pe plante. Efectele nu vor intarzia sa apara.

Salvia

Printre plantele benefice pentru par se numara salvia, la care poti apela de cate ori vezi ca parul tau este uscat si fara stralucire. Salvia hidrateaza intens firele de par si in profunzime, de la radacina pana la varf.

Remediaza degradarea parului cauzata de vopsirea excesiva sau de folosirea produselor prea puternice, de supraincarcarea parului cu spuma, ceara sau fixativ, sau de folosirea in exces a placii de intins parul.

De asemenea, salvia este buna pe timp de vara, cand soarele "chinuie" parul si il face sa-si piarda stralucirea, scrie lovetoknow.com. Prapara o cana de infuzie de salvie, adauga doua cani de apa si una de otet de mere, fierbe amestecul in jur de zece minute.

Lasa-l sa se raceasca si foloseste-l imediat dupa spalare, pentru clatirea parului. Lasa infuzia sa actioneze cateva minute, masand puternic pielea capului. Limpezeste apoi bine, fara a folosi apa prea fierbinte.

Uleiul de masline

Un alt tratament natural pentru parul deteriorat este uleiul de masline. Un adevarat aliat al naturii in ingrijirea parului, uleiul de masline este indicat pentru parul uscat si casant. Cateva picaturi de ulei revitalizeaza parul.

O masca hidratanta foarte buna pentru par se poate obtine dintr-un galbenus de ou si o lingura de ulei de masline. Cu amestecul astfel obtinut se maseaza parul, circa 20 de minute, inainte de baie. Uleiul de masline trebuie folosit in cantitati mici, pentru ca altfel poate duce la ingrasarea parului, scrie care2.com.

La fel, poate fi folosita o masca din jumatate de cana de cafea cu ulei de masline si cateva picaturi de ulei esential. Amestecul se lasa la macerat 24 de ore, intr-un loc fara lumina, dupa care se agita puternic, inainte de folosire. Uleiul de masline este indicat pentru toate tipurile de par, pentru ca acesta hraneste, catifeleaza si imbunatateste calitatea si elasticitatea firului de par.

Radacina de brusture

Ceaiul din radacina de brusture, folosit pentru limpezirea parului, nu doar combate caderea si rarirea acestuia, dar are si proprietatea deosebita de a ingrosa firul de par.

Poti folosi radacina de brusture fiarta in apa, sau poti cumpara de la magazinele de specialitate ulei de brusture, cu care iti masezi scalpul aproximativ cinci minute. Parul trebuie spalat apoi cu atentie, pentru a nu se ingrasa inutil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#tratament par, #tratament plante par, #plante par , #tratament