Spray nazal care te scapa de migrena

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 12:10
4494 citiri
Spray nazal care te scapa de migrena

O companie americana testeaza in prezent un produs sub forma de spray nazal, care promite sa anuleze migrenele in maximum 30 de minute si sa le tina departe pentru urmatoarele 2 zile.

MAP Pharmaceuticals se afla aproape de finalul testelor, ceea ce inseamna ca in maximum doi ani medicamentul numit Levadex ar putea intra pe piata, relateaza Daily Mail.

In cazul celorlalte medicamente care anuleaza migrenele, efectul este de doar cateva ore. Si efectele secundare ale acestui spray sunt mai putine si mai putin intense decat in cazul altor tratamente.

Senzatia imaediata de bine se datoreaza unui dispozitiv de inhalat, care face ca particulele de medicament sa ajunga tocmai in plamani. Cand traverseaza caile respiratorii, aceste particule sunt rapid absorbite in sange si purtate catre creier, unde actioneaza asupra senzorilor de durere.

Un nivel mic de serotonina poate face ca vasele de sange din creier sa intre in spasm si sa apara apoi migrenele.

Si ouale-ochi sunt bune!

In cazul femeilor, migrenele pot aparea din cauza schimbarilor hormonale, in timpul menstruatiei. Alti factori favorizanti sunt stresul, oboseala si mirosurile puternice.

Unele persoane pot avea cateva atacuri de migrena saptamanal, in cazul altora acestea aparand la cateva luni sau chiar cativa ani.

Adesea ajuta ca, in caz de migrena, ca persoana in cauza sa stea intr-o camera intunecoasa. Si aspirina sau paracetamolul pot fi benefice.

Cercetatorii canadieni au descoperit ca de ajutor este si oul prajit; niste compusi continuti de acesta dilata vasele de sange si micsoreaza presiunea arteriala, reducand riscul de stop cardiac. Se crede ca de ajutor este si temperatura intensa; atentie, insa, la ulei!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#migrena spray nazal, #cauze migrene, #migrene femei, #tratament migrena, #oua prajite migrena, #migrena aspirina paracetamol , #tratament