Stii de ce ai migrene?

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 10:16
4349 citiri
Stii de ce ai migrene?
Foto: webmd.com

Migrenele fac parte din viata ta. O perioada fara migrene este cu siguranta surprinzatoare pentru ca te-ai obisnuit ca in fiecare saptamana ceva sau cineva sa iti dea dureri de cap. Si nu intotdeauna stii foarte bine motivul aparitiei acestor dureri, tot ce vrei este sa treaca.

De la seful care nu te lasa sa ai nici o zi linistita pana la copilul tau, in fiecare zi exista evenimente si lucruri care cresc nivelul stresului si ne fac vulnerabili in fata migrenelor, informeaza webmd.com.

Caldura este o cauza a durerilor de cap foarte mari. La fel va fi pe timp de ploaie, atunci cand presiunea atmosferica scade, organismul se resimte si astfel apar migrenele.

Poate nu stiai, dar un alt motiv surprinzator al migrenelor este parfumul pe care il folosesti zilnic. Studiile cerecetatorilor au aratat ca mirosurile foarte puternice stimuleaza sistemul nervos si astfel pot aparea migrene. Acelasi lucru se poate intampla si din cauza mirosului de vopsea, din cauza prafului si chiar a anumitor tipuri de flori.

Poate ca nu te-ai gandit niciodata dar accesoriile de par pot cauza si ele migrene. Daca ai parul lung si la serviciu il tii in coada, cu siguranta la sfarsitul zilei, in zona cervicala, o durere si-a facut aparitia. Acelasi efect il au sepcile, palariile sau bandanele.

Exercitiul zilnice este o metoda eficienta de eliminare a stresului. Trebuie sa stii insa ca epuizarea, orice fortare prea mare, poate avea ca repercursiuni durerea foarte mare de cap. Cercetatorii americani au aratat ca acelasi lucru se intampla si dupa o partida de sex, pentru ca epuizarea fizica semnifica de fapt un dezechilibru la nivelul vaselor de sange.

O pozitie nefireasca poate fi la fel de nociva precum un efort fizic sustinut. Are acelasi efect asupra organismului si durerile se localizeaza in zona cefei si a omoplatilor.

Poate ai observat ca dupa ce servesti un platou de branzeturi, in special de tip frantuzesc si italiene, migrenele nu iti dau pace. Aceste tipuri de branza contin o substanta care influenteaza direct absorbtia proteinelor si astfel creierul nu mai este hranit.

Vinul rosu este binecunoscut deja pentru proprietatile lui benefice asupra imbunatatirii circulatiei la nivel cerebral. Excesiv insa, vinul rosu este o cauza majora a migrenelor.

Daca iti plac foarte mult aperitivele si optezi pentru ele in fiecare zi, trebuie sa stii ca platourile reci pot provoca migrene. Infometarea este poate cea mai comuna cauza a migrenelor. De fiecare data cand uiti sa mananci la pranz si dimineata, iar seara stii ca trebuie sa faci acest lucru, migrenele nu iti dau pace.

Si fumatul reprezinta o cauza binecunoscuta a durerilor de cap. Si nu numai viciul dauneaza grav sanatatii tale ci si a celor din jurul lor, fumatorii pasivi, care inspira fumul. Cafeaua este si ea daunatoare in exces, iar primele efecte ale nenumaratelor cani de cafea sunt migrenele puternice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#migrene cauze, #migrene tratament, #scapa de migrene , #tratament