Transpirati excesiv? Ce puteti face

Duminica, 19 Mai 2013, ora 19:30
14983 citiri
Transpirati excesiv? Ce puteti face

Transpiratia prea abundenta este suparatoare. Ea afecteaza mainile si picioarele, dar in principal axilele. Cea mai vizibila si deci cea mai suparatoare este transpiratia la subrat. Imbracamintea se umezeste, se pateaza, se decoloreaza si miroase urat.

Ce se poate face pentru a remedia problema transpiratiei excesive? Cum evitati sa transpirati atat de mult? Sunt intrebari la care incercam sa raspundem prin intermediul portalului ToutPratique.

In caz de transpiratie abundenta si suparatoare (hiperhidroza), mainile si picioarele sunt atat de umede ca va este teama sa strangeti alte maini sau sa luati documente.

In incaltamintea ce se deterioreaza foarte rapid, picioarele umede de transipratie pot stimula proliferarea unei bacterii.

Transpiratia este un proces natural, nu trebuie sa va rusinati pentru asta, dar devine suparatoare in anumite conditii si nu trebuie sa ramaneti in aceasta stare.

Un medic va poate prescrie tratamente eficace, unele pe baza de clorura de aluminiu, altele pe baza de electricitate (ionoforeza - n.red.), medicamente pe cale orala, injectii cu botox si chiar in ultima instanta vi se propune o solutie chirurgicala.

De ce tramspiram

Transpiratia este o reactie la cresterea temperaturii corpului. Rolul ei este de a regla temperatura corpului pentru a o mentine la 37 grade Celsius, eliminand toxinele din organism.

In general, ca urmare a caldurii si a unor emotii, glandele exocrine secreta circa 1/2 litri de sudoare in fiecare zi, iar cand este foarte cald si se depune efort prelungit, se poate ajunge la cantitati apreciabile.

Persoanele la care glandele exocrine nu functioneaza normal au probleme legate de mentinerea corpului la o temperatura normala, stabila.

Transpiratie si mirosuri

Sudoarea este inodora. Bacteriiile care se adapostesc sub piele sunt responsabile de mirosuri dezagreabile.

Remedii impotriva transpiratiei abundente:

- Sapuniti-va bine cu ajutorul unui sapun medical bactericid recomandat de medicul sau farmacistul dumneavoastra;

- Evitati cu orice pret hainele prea stramte/ fixe pe corp;

- Uitati de imbracamintea din materiale sintetice. Aceasta retine transpiratia si riscati sa "macerati" mirosurile dezagreabile, ba chiar sa provocati infectii cutanate;

- Purtati imbracaminte din bumbac sau in, suficient de larga, ca sa permita evaporarea sudorii;

- Epilati-va si radeti-va regulat. Perii pot fi sursa de infectii;

- Nu cumparati orice deodorant. Riscati sa va alegeti cu eczeme, alergii sau iritatii ale pielii. Transpiratia nu trebuie niciodata blocata, doar mirosul urat.

- Nu uitati ca transpirand normal, eliminati apa si ca va trebui sa o inlocuiti, band acei recomandati 2 litri /zi.

Remedii naturale impotriva transpiratiei abundente, suparatoare:

1. Deodorantul

Treceti sub axile o bucata de piatra de alaun. Avand la baza sare de potasiu, acest cristal natural este un deodorant natural, un antiseptic si un antibacterian, tolerat de toate tipurile de piele.

Pudrati si masati corpul, in special dedesubtul bratelor, cu un amestec de talc, bicarbonat de sodiu si frunze de salvie uscate transformate in pulbere, intr-o piua.

2. Infuzie

Beti infuzie de salvie. Intr-o ceasca cu apa fiarta puneti frunze uscate de salvie. Lasati 10-15 minte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#remenii transpiratie excesiva, #reglare transpiratie , #tratament
Comentarii