Trucuri pentru a trata ochii obositi

Luni, 24 August 2009, ora 20:28
12715 citiri
Trucuri pentru a trata ochii obositi

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, insa ce te faci atunci cand ochii tai nu arata mereu exact ceea ce simti?

Atunci cand te trezesti dimineata ai inca cearcane, ochi umflati si pungi sub ochi, iar colegii de munca iti tot sugereaza sa iti iei o vacanta?

Medicii dermatologi sustin ca nu este ceva neobisnuit ca atat femeile cat si barbatii intre 20 si 30 de ani sa sufere de aceste afectiuni.

Desi chirurgia cosmetica este cu siguranta o optiune de a trata aceste probleme, exista si tratamente care te pot scapa de interventiile medicale, scrie Web.md

Problemele legate de asa-numite "pungi sub ochi" trebuie tratate inca de la cea mai mica umfltura. Una dintre cauzele sale este procesul natural de imbatranire.

"In mod natural, exista o anumita cantitate de grasime in zona de sub ochi. Pe masura ce inaintam in varsta, ligamentele devin mai slabe, pielea isi pierde elasticitatea, ceea ce duce la formarea unei mici pungi sub ochi", susutine doctorul Darrick E. Antell.

Unele dintre cele mai populare tratamente pentru aceasta zona sunt pungile de ceai, feliile de castraveti sau compresele cu linguri reci, insa ele pot oferi doar un ajutor temporar.

Medicii recomanda insa ceaiul verde. Compresele cu acest ceai, considerat un foarte bun antiinflamator, pot face minuni.

O alta varianta, ceva mai dureroasa si mai constisitoare, este aceea de a apela la chirurgie estetica.

Ceracanele sunt si ele cauzate de procesul natural de imbatranire, din cauza subtierii pielii in jurul ochilor.

Exista si persoane pentru care cearcanele sunt o problema de pigment. Destul de folositoare sunt in acest sens cremele cu vitamina K, C si E, insa efectele nu sunt foarte vizibile imediat. Medicii recomanda insa tratamente cu acid de hidrochinona sau kojic.

Desi tratamente medicale pot oferi, de obicei, solutiile cele mai de durata, unele lucruri le puteti face cu un simplu make-up.

In cazul in care cearcanele sunt de nuante roscat sau albastrui, foloseste un fond de ten de culoarea piersicii.

Pentru umflaturi sub ochi sunt recomandate produsele care va ilumineaza fata.

Cel mai important este sa evitati produsele care va pot da iritatii sau cele ale caror termen de valabilitate va ridica semne de intrebare.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#cearcane ochi, #umflaturi sub ochi, #tratament ochi , #tratament