Un medicament care te ajuta sa te lasi de fumat, bun si in cazul alcoolicilor

Marti, 21 Februarie 2012, ora 17:44
18446 citiri
Un medicament care te ajuta sa te lasi de fumat, bun si in cazul alcoolicilor

Noi studii au aratat ca medicamentul Chantix (Vareniclina), utilizat de cei care incearca sa se lase de fumat, este eficient si in cazul celor dependenti de alcool sau cocaina.

Este vorba de doua studii, cel dintai fiind publicat luna aceasta de jurnalul de specialitate Alcohol and Drug Dependence. Acesta a constat in teste clinice pe 37 de persoane dependente de cocaina. Cercetatorii de la Universitatea Pennsylvania au observat ca subiectii care luasera medicamentul erau mai putin doritori sa consume cocaina, intensitatea nevoii de a consuma drogul scazand la jumatate, conform Time.

Aceiasi participanti la studiu au consumat si mai putin alcool decat cei care luasera placebo.

Un alt experiment facut in cadrul aceluiasi studiu, in cadrul caruia subiectii au fost pusi sa aleaga intre a primi bani sau cocaina, a aratat ca cei care luasera medicamentul au ales in proportie mai mica drogul.

Cel de-al doilea studiu, care va aparea in urmatoarea editie a publicatiei Alcoholism: Clinical and Experimental Research, a implicat 15 subiecti care consumau alcool moderat sau excesiv. Cei carora li se administrase medicamentul nu au mai gasit alcoolul atat de placut.

De mentionat e faptul ca niciuna dintre cercetari nu a fost finantata de producatorul medicamentului.

Din pacate, insa, Chantix, care s-a dovedit a fi cel mai eficient dintre medicamentele destinate luptei cu fumatul, in unele cazuri de doua ori mai eficace, nu este lipsit de efecte secundare, aici intrand si gandurile sinucigase.

Cercetarile au aratat ca cei care iau acest medicament sunt de 8 ori mai predispusi comportamentului suicidal fata de cei care folosesc plasturii cu nicotina pentru a renunta la viciu. In plus, se pare ca si riscul de probleme cardiace creste in cazul celor care au predispozitii.

Actiunea medicamentului asupra creierului consta in faptul ca face nicotina (alcoolul sau drogul) mai putin placuta, taind si din nevoia de a o consuma. Asta, fara a afecta placerea resimtita cand se consuma orice altceva. Senzatia resimtita la consumul substantei ce a dat dependenta este de greata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Chantix fumat, #Vareniclina fumat, #Vareniclina alcool, #Vareniclina dependenta, #Vareniclina droguri , #tratament